Çelik'e ayakkabı fırlatma girişimi

Çelik'e ayakkabı fırlatma girişimi

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e secim bölgesi Van'da ayakkabı fırlatmak isteyen bir kişiyi polis engelledi.

AKP'nin belediye başkan adaylarını tanıtım toplantısına katılan Bakan Çelik'e, Çetin Işık adlı kişi ayakkabı atmak istedi. Durumu farkeden polis ve partililer göstericiye ayakkabıyı atmak isterken müdahale etti. Ayakkabı 10 metre uzaktaki Bakan Çelik'e ulaşmadan göstericinin elinden yere düşerken, apar topar gözaltına alındı.

BAKAN ÇELİK: GÖRMEDİM

Ayakkabı fırlatılmasıyla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, kendisinin olayı görmediğini söyledi.

Gözaltına alınan Çetin İşlik'in emniyetteki ifadesinde sesini duyurmak için bu eylemi yaptığını söylediğini kaydeden Bakan Çelik, “Hepimiz platformdayken daha önce dükkanı ruhsatsız olduğu için kapatılan bir vatandaş emniyette verdiği ifadesinde, 'Sesimi duyurmak istedim' demiş. Belediye başkanı, belediye başkan adayları ve milletvekillerinin bulunduğu platforma yönelik böyle bir teşebbüste bulunduğunu söylemiş. Dediğim gibi ben ayakkabı da görmedim, fırlatanı da görmedim. Mesele bundan ibarettir” dedi.

ABD eski Başkanı Bush'a ayakkabı fırlatılmasından sonra bu tür protestoların moda olduğunu kaydeden Hüseyin Çelik, “Sesini duyurmak isteyenler bundan sonra ayakkabı fırlatacaklar. Hani böyle bir şey yapmış olsa bile, herkes herkese domates de taş da ayakkabı da fırlatır. Savcılığa sevk edilecek. Mesele bundan ibarettir. Biz gayet güzel bir tanıtımda bulunduk. Fakat tabi sizin meslektaşlarınız böyle bir şey varsa daha çok egzantrik şeyler peşinde olduğu için bunlar daha çok haber oluyor” diye konuştu.

EMNİYET MÜDÜRÜ: SERBEST BIRAKTIK

Van Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez de yapılan eylemle ilgili açıklamalarda bulundu. Emniyet Müdürü Kesmez, ayakkabılı eylemi yapan Çetin İşik'in serbest bırakıldığını belirterek, “Belediye başkan adaylarının tanıtıldığı sırada Çetin İşik diye bir kişi ayakkabı atma girişiminde bulundu” dedi.

Çetin İşlik'in gözaltına alındığını, yapılan görüşmede ruhsatsız olduğu için kapıtılan dükkanının yerine belediyenin bir dükkan verme sözü verdiğini, bu sözün yerine getirilmemesi nedeniyle sesini duyurmak için ayakkabı fırlatma eylemini yaptığını söylediğini kaydeden Emniyet Müdürü Kesmez, “Savcıyla da görüştük. Herhangi bir suç unsur olmadığı için serbest bıraktık” dedi.

Van Emniyet Müdürü Kesmez, eylemci Çetin İşlik'in ayakkabıyı Bakan Çelik'i değil, belediye başkanına yönelik yaptığını da iddia etti.


Hürriyet


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.