Çelik: İsrail ile köprüleri atmadık

Çelik: İsrail ile köprüleri atmadık

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İsrail'le bütün köprülerin atılmadığını, İsrail'le diplomatik ilişkilerin tamamen kesilmediğini de kaydetti.

Çelik, dün Ak Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, önceki gün yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı hakkında bilgi vererek, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Türkiye ve İsrail ilişkilerinin de toplantıda gündeme geldiğini belirten Çelik, ülke olarak gereken tepkinin gösterildiğini belirtti. Çelik, “İsrail’in özür dilemesi ve tazminat ödemeyi kabul etmesi halinde ilişkiler eski seyrinde devam edecektir” dedi.  Çelik, bir başka soruya “Füze savunma sistemi bir NATO projesidir.  Bir Amerikan projesi, ABD’nin dayatması de değildir” yanıtını verdi.

 

Hoş sözler değil

Çelik, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’a yönelik olarak da, “Kendileri eleştirildiği, yaptıkları yanlışlar ortaya koyulduğu zaman firkateynin üzerine çıkıp insanları tehdit etmeyi tercih etti, maalesef. görüşünü ortaya koydu.
Çelik, Ak Parti Milletvekili Mehmet Metiner’in internette yayınlanan ses kayıtları hakkında ise, “sarf edilen sözler hoş sözler değil. Başbakanımız açısından kabul edilebilir değil” diye konuştu.


CHP Türkiye’nin Baas partisidir

Çelik, CHP’nin bir Baas rejimini savunma refleksine girdiğini belirterek şöyle konuştu: “CHP ile Arap ülkelerindeki Baas’çı rejimler arasında genetik akrabalık vardır. CHP, Türkiye’nin Baas partisidir. Acaba Sayın Kılıçdaroğlu mezhep yakınlığı dayanışmasıyla mı Suriye’ye bu manada sahip çıkıyor? Bu da aklımıza gelir. Eğer böyle bir şey yapıyorsa bu daha da affedilmezdir”  Çelik, popülizmin ne olduğunu çok iyi bildiklerini de ifade ederek, “İngilizce’de CHP’nin adı popülist partidir” görüşünü ortaya koydu. Çelik,  CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun da ‘Somali yerine Kenya’ya gittiğini’ öne sürdü.


 Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.