Çelik: "AK Parti açık ara birinci partidir"

Çelik: "AK Parti açık ara birinci partidir"

AK Parti MKYK toplantısı sonrasında Hüseyin Çelik, toplantı hakkında bilgi verdi

HABERTURK.COM

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti MKYK toplantısı sonrasında basın mensuplarına toplantı hakkında bilgi verdi.

Hüseyin Çelik, toplantıda seçim sonuçlarının genel bir değerlendirilmesinin yapıldığının altını çizdikten sonra bütün bölgelerde birinci parti olduklarını Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde de önemli oy artışları yakaladıklarını belirtti. Seçim öncesi tartışma konusu olan "otoriterleşme" tartışmalarına da değinen Hüseyin Çelik, "halkımızın gündeminde böyle bir konu olmadığını gördük" dedi.

 

"AÇIK ARA BİRİNCİ PARTİYİZ"

Hüseyin çelik'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Ak Parti Güney Doğu Anadolu'nun birinci partisidir. Güney Doğu Anadolu'da bağımsızlara yüzde 15, Doğu Anadolu'da yüzde 30 fark attık. Doğu Anadolu bölgemizin 9 ilinde birinci partiyiz. Güney Doğu Anadolu bölgesinde ise 5 ilde birinciyiz.

Ege Bölgesi'nde 42.2 oy aldık. Ege Bölgesini ve sahilleri sildi süpürdü denen CHP ise yüzde 35.64 oy aldı. Yani Ege Bölgesi'nde 7 puan fark attık. Peki Akdeniz de durum ne? AK Parti 42.62, CHP ise 29.5 Ege'de 7 puan, Akdeniz'de 13 puan fark attık. Bunların özellikle bilinmesi gerekiyor.

Marmara Bölgesi'nde de astronomik bir artış yaşadık. Bu bölgede oylarımız yüzde 10 oranında artış gösterdi.

Yine Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde de önemli artışlar var. Ülkemizdeki 7 bölgenin 7'sinde de birinci partiyiz. AK Parti açık ara birinci partidir.

"OTORİTERLEŞME GİBİ SÖYLEMLER HALKIN GÜNDEMİNDE YOK"

Seçim esnasında maalesef belli liderler ve belli partiler tarafından nezaketten eksik bir söylem kullanıldı. Ama halkımız bunu ödüllendirmedi. Ucuz ve uçuk vaadler, popülizm halkımız tarafından rağbet görmedi. Yine aynı şekilde bölünme senaryoları ve paranoyaları da kabul görmedi.

Seçim çalışmaları sırasında medyada dillendirilen ara rejim deneyi, otoriterleşme gibi söylemlerin de halkın gündeminde olmadığı ortaya çıktı. Hiç kimseye hayat tarzı dayatmak, kategorize etmek gibi bir tercihimiz olmadı bundan sonra da olmayacak. Herkes rahat olsun.

"SİYASİ CENTİLMENLİK"

Meydanlardaki seçim dilinin de artık devam etmemesi gerekiyor. Her şey futbolda olduğu gibi saha içinde kalmalı. Spor centilmenliğinin siyasi centilmenliğe yansıması gerekir. Başbakanımız da seçim sonrasında bunu dile getirmiş ve helallik vermiştir. Herkes bu sorumluluk duygusuyla hareket etmeli. Herkes üzerine düşeni yaparsa bundan sonraki süreç daha iyi olacaktır.

"DARBE ANAYASASINI BİR KENARA BIRAKMAK ZORUNDAYIZ"

Anayasa ile ilgili olarak balkon konuşmasından bir atıfda bulunmak istiyorum. Sayımız 400 de olsaydı biz diğer partilerin kapısını çalacaktık. Bu sadece AK Parti'nin değil 74 milyonun Anayasa'sı olacaktır. Eğer darbe, ferman Anayasa'sını bir kenara bırakmak istiyorsak bu Anayasa'nın yapılması gerekiyor. Sadece parlamento zeminini değil, STK'ları, üniversiteleri çalışmaya alarak milletimizin bu bizim Anayasa'mız diyebileceği bir Anayasa yapmak öncelikli hedefimizdir. Türkiye'nin böyle bir Anayasa'yı yapabileceğine ben inanıyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.