Çelenk Sunma Törenleri ve Milli Bayram Tatillerinde Değişiklik

Çelenk Sunma Törenleri ve Milli Bayram Tatillerinde Değişiklik

Çelenk Sunma Törenleri ve Milli Bayram Tatillerinde Değişiklik

Milli Bayram Törenlerinin Yönetmeliğinin değişmesi ile birlikte çelenk sunma törenlerinde de değişiklik yapıldı. Ayrıca stat törenleri nedeni ile öğretmen ve öğrencilerin tatilleri de bu değişiklikten etkilenecek.

Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde yapılacak Tören ve kutlamalar Yönetmeliğinin 28283 tarihli resmi gazetede yayınlanması ile birlikte 04/9/1973 tarihli ve 7/7058 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan, Resmi Bayramlar ve Anma Günlerinde Anıtlara Konulacak Çelenklerin Hazırlanma, Taşınma ve Sunulması Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır. Çelenk sunma törenleri sadeleştirilmiştir. Bundan böyle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramında; Gençlik ve Spor Bakanlığının, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında ise Milli Eğitim Bakanlığının Çelenkleri sunulacaktır. Cumhuriyet Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramında ise üçlü çelenk sunumu gerçekleştirilecektir. Yeni yönetmelik ile “Atatürk anıt veya büstüne mülki idare amiri, garnizon komutanı ve belediye başkanı tarafından çelenk konulur. Mahallin en büyük mülki amirliğine ait çelenk anıtın alt kaidesinin tam ortasına, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait çelenk onun sağına, belediyeye ait çelenk ise soluna konulur.” Hükmü getirilmiştir. Daha önce bu törenlerde il ve ilçelerde ki birçok kamu kurum ve kuruluşları ile STK ların çelenkleri sunuluyordu. Çelenk sunma törenlerinin 5 dakikayı geçmemesi gerekirken onlarca çelenk sunumu nedeni ile bu süre aşılıyordu.

“Milli Bayram tatilleri”

Yeni yönetmeliğin yayınlanması, Milli Bayram tatillerini de etkileyecek. Statlarda düzenlenen bayram törenleri nedeni ile 24 Nisan tarihinde ilköğretim okulu öğrenci ve öğretmenleri, 20 Mayıs tarihlerinde ise ortaöğretim ve ilköğretim öğrenci ve öğretmenleri tatil yapıyordu. Yeni düzenleme ile statlarda törenlerin yapılmayacak olması, bu tatil günlerinin iptalini de gündeme getirecektir. Uygulamanın bu sene yapılıp yapılmayacağını da bekleyip göreceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.