Cannes'da Fener festivali

Cannes'da Fener festivali

Tie-break setine uzayan maç, iki takım arasında gitti geldi. Dünyaca ünlü yıldızlarının tecrübe farkıyla seti 23-21 kazanan temsilcimiz, bugün TSİ 18.30'da Volley Bergamo ile Avrupa Şampiyonluğu için karşılaşacak. Maç TRT 3'te.

TEBRİKLER Fenerbahçe Acıbadem? Ne muhteşem bir yarı finaldi Yarabbi bu.. Yüreklerin zor dayandığı, 23-21'e taşınan tie-break setinde maç gitti geldi. Nefeslerin tutulduğu kader setini dünyaca ünlü yıldızlarının tecrübe farkıyla kazanan temsilcimiz maçtan 3-2 galip ayrılıp, Indesit Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde finale çıkan ilk Türk takımı oldu. Fenerbahçe Acıbadem bugün TSİ 18.30'da, İtalya'nın Volley Bergamo takımıyla Avrupa Şampiyonluğu için mücadele edecek. Karşılaşma, TRT 3'ten naklen yayınlanacak.

RC Cannes karşılaşması, beklenenden zor oldu. Fenerbahçe Acıbadem maça servis karşılama sorunuyla başladı. Centoni ve Ravva'nın sırtladığı RC Cannes karşısında bir anda 6-0 geriye düşen temsilcimiz, daha sonra toparlanmasına rağmen aradaki farkı eritemedi.

İkinci ve üçüncü sette gerçek gücünü gösteren Fenerbahçe Acıbadem, Osmokroviç'in tutuk oyununa rağmen, Gamova-Seda ikilisinin hücumları, Eda ile Çiğdem'in blokları ve libero Nihan'ın başarılı manşetleriyle rakibine büyük üstünlük sağladı. Servis karşılama sorunları yaşadığımız dördüncü sette Centoni'yi durduramayınca karşılaşma tie-break setine taşındı.

Tie-break seti tek kelimeyle nefes kesti. Maç bir gitti, bir geldi. Oyunun düğüm noktasında Osmokroviç'in Ravva'ya yaptığı tekli blok, maçın kaderini belirledi.

Yıldırım, uğur olsun diye 2 saat yerinden kalkmadı

KARŞILAŞMA için Cannes'a giden Türk kafilesinde hemen herkes Fenerbahçe Acıbadem'in kazanması için değişik uğur denemelerinde bulundu.
Maçtan yarım saat önce salona gelen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, karşılaşma bitene kadar yerinden kalkmadı. Tam 123 dakika süren maçın tamamını oturarak seyretti. Fenerbahçe Acıbadem'in ana sponsoru Mehmet Ali Aydınlar da, beşinci sette skor 21-21 olunca yerinwden kalkarak Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in yanına oturdu.

OTORiTELER NE DEDi

Mehmet ÇAKMAK (Voleybol Federasyonu Asbaşkanı):
Final sendromunu yendik

BU maç anlatılmaz yaşanır. Kalpler dayanmaz... Bütün Türk ulusunun kalpleri tek oldu, final için attı. Teşekkürler Fenerbahçe Acıbadem; bu final mutluluğunu bize yaşattığınız için. İlk kez bir Türk takımı final sendromunu yenip tie-break setini aldı. Bu da şampiyonluğun yüzde 70 habercisi oldu.

Nalan URAL (V.Güneş Sigorta T.T. Menajeri):
Osmokroviç farkı

TEKNİK seviyesi yüksek bir maç olmadı. Ama daha fazla isteyen takım Fenerbahçe Acıbadem idi. Cannes'ın önemli hucum silahı Ravva'nın tie-break'teki kritik hataları Osmokroviç'in tecrübesi ile birleşince, kazanan ve hakeden Fenerbahçe Acıbadem oldu.

Şehnaz MUMCU (Eski milli voleybolcu):
Kaderi Dirickx çizdi

SALONDA müthiş bir atmosfer vardı. Fenerbahçe'nin en büyük silahı Gamova idi. Eda, Seda ve Osmokroviç de görevlerini yapan oyunculardı. Dirickx zaman zaman pas tercihlerinde hatalar yaptıysa da beşinci setin en kritik yerlerinde yaptığı bloklar ve pas aldatmacası ile maçı getirdi.

Ünlüler geçidi

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal'ın yanı sıra, Metin Aşık, Vefa Küçük, Mehmet Atalay, Yüksel Çağlar, Mahmut Uslu, Ali Koç, Cihan Kamer, Ünal Uzun, Mehmet Y. Yılmaz, Aydın Ayaydın, Can Ataklı gibi birçok ünlü isim, karşılaşmayı salonda izledi.

MAÇIN iSTATiKLERi

FB KATEGORİ RC CANNES
109 Servis 109
13 Servis hatası 12
6 Servisten puan 6
%41 Manşet karşılama %43
126 Hücum 146
9 Hücum hatası 14
19 Bloktan sayı 14
%44 Atak %44
108 Sayı 108


hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.