Çalınan kimlik bilgileri hayatını kararttı!

Çalınan kimlik bilgileri hayatını kararttı!

Denizli'de bir tır şoförü, kimlik fotokopisini kullanan dolandırıcıların kendi adına 3 milyon liralık çek kestiğini bu nedenle aleyhinde 27 dava açıldığını ileri sürdü.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan tır şoförü Halil Çırak (33), kimlik fotokopisini kullanan kimliği belirlenemeyen kişilerin kendi adına İstanbul Kadıköy'de inşaat şirketi kurarak çek kestiğini söyledi.

Çırak, "Tır şoförü olduğum için birçok yere giriş çıkış yapıyoruz. Her giriş çıkışımızda kimliğimizi veriyoruz. Kimliğimi bıraktığım bir yerde bilgilerim alınmış olmalı, adıma İstanbul Kadıköy'de şirket kurulmuş" dedi.

Kendi adına birçok kişiye çek kesildiğini ve bankadan alınan çek koçanıyla dolandırıcılık yapıldığını ifade eden Çırak, "2006 yılında bir şirketin avukatından ödeme emrini içeren bir yazı ulaştı. Yazıda borçlu olduğum, borcu en kısa sürede ödemem gerektiği, yoksa hakkımda işlem başlatılacağı yazıyordu. Şimdi ben borçlu görünüyorum" diye konuştu.

Yazılı olarak gelen borç uyarısı sonrası kendisine avukat tuttuğunu anlatan Çırak, şunları söyledi:
"Adıma birileri İstanbul Kadıköy'de Güzelpınar Limited Şirketi adında bir inşaat şirketi kurmuş. Şirket tarafından bir bankadan 2 koçan halinde 40 çek alınmış. Çeklerle Adana, Mersin, Bursa, İzmir, Konya, Kayseri ve İstanbul'daki bazı firmalardan alışveriş yapıldığı ortaya çıktı. Aylık 900 lira ücretle çalışıyorum. Ancak 3 milyon lira borcum var. Borçlarımdan dolayı aleyhimde 27 dava açıldı. 4 yıldır mahkemelerle uğraşıyorum. 6 davadan beraat ettim, beraat ettiğim davalarla borcumun 300 bin liralık kısmından kurtuldum. Ancak beni bekleyen 21 dava daha var."

-4 KEZ CEZAEVİNE GİRMİŞ-

Adına kesilen çekler nedeniyle 4 kez cezaevine girip çıktığını ve her seferinde 3 ila 10 gün içeride kaldığını anlatan Çırak, ailece büyük sıkıntı içinde olduklarını kaydetti.

Başına gelenlerden sonra psikolojisinin bozulduğunu, polis ve jandarma görmekten ve bankalara gitmekten de korktuğunu dile getiren Halil Çırak, hakimlerin de masum olduğunu bildiğini ancak yasal prosedürün yürümesi gerektiğini söylediklerini aktardı.

Sorunun çözülmemesi halinde uzun yıllar adliye yollarını aşındıracağını da ifade eden Çırak, "Kendi halinde yaşayan, 2 çocuğunu iyi yetiştirmekten başka çabası olmayan ben ne hale geldim. Hayatım karardı, insanların içine çıkamaz oldum. Kurtulmak istiyorum bu durumdan, bana yardım edin" dedi.

Öte yandan Çırak'ın kimlik bilgilerini alarak dolandırıcılık yaptığı iddia edilen kişi veya kişilerle ilgili olarak İstanbul Kadıköy Cumhuriyet Savcılığınca soruşturma başlatıldığı öğrenildi
posta

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.