ByLock'tan sonra FETÖ'cülere tablet dağıtmışlar

ByLock'tan sonra FETÖ'cülere tablet dağıtmışlar

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan sanık, "etkin pişmanlık" yasasından faydalanmak için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe gönderdi.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan  sanık, kaldığı Diyarbakır D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Türk Ceza  Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince "etkin pişmanlık" yasasından faydalanmak ve  yeniden ifade vermek talebiyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe  gönderdi. Talebin kabul edilmesi üzerine zanlı, savcılıkta yeniden ifade verdi. Zanlı, ifadesinde, İstanbul'da üniversite eğitimi aldığı yıllarda  cemaate ait bir yurtta 2 yıl boyunca etüt sorumlusu olarak görev yaptığını  belirtti. Yurda 15 günde aralıkla bir kişi geldiğini kaydeden zanlı, bu kişi  tarafından düzenlenen sohbet programlarında Fetullah Gülen'in kitapları okunmak  suretiyle öğrencilere dini konularda bilgi verildiğini anlattı.

Üniversite üçüncü sınıfa geçtikten sonra cemaat evine geçtiği ve kendi  aralarında sohbet programları düzenlediklerini bildiren zanlı, evlerde yapılan  toplantılarda Gülen'in kitapları ve vaazlarını videodan izlediklerini aktardı.  Zanlı, "Bu toplantı ve sohbetlerde hükümetin cemaate baskı yaptığı,  cemaatin ise hukuka aykırı bir şey yapmadığı ve cemaate karşı yapılan  haksızlıklar yönünde konuşma ve yorumlar yapılıyordu." ifadesini kullandı. ByLock programını tavsiye üzerine telefonuna indirdiğini iddia eden  zanlı, ifadesinde şunları kaydetti: "Programda sadece 4 kişi ile yazışmalarımız oluyordu. Yazışmalarda  Gülen'in vaazları konuşuluyordu. ByLock programındaki yazışmaların kendiliğinden  silinip silinmediğini şu an hatırlamıyorum. Bu programı telefonumdan geçen yıl  sildim ve kaldırdım. Daha doğrusu bu program sistem üzerinden kaldırılmış ve  kullanılamaz hale gelmişti."

TABLET DAĞITMIŞLAR...

 Geçen yıl Bylock programı ortadan kaldırılınca kendilerine program  yüklü tablet dağıtıldığını öne süren zanlı, ifadesinde şunlara yer verdi: "Yanılmıyorsam tableti bana A.Ç. isimli birisi getirdi. Tablete  'Tango' isimli bir program yüklenmişti ama bu program bilindik 'Tango'  programından farklıydı. Kendi aramızda konuşacağımız program tablete hazır  yüklenmişti. Programda konuşacağımız kişilerdi ekliydi. Kimin kiminle irtibat  kuracağı böylelikle belirlenmişti. Bu program üzerinde yazışma yapmamız gerektiği  söylendi. Kullanım şekli herkese açık değildi. Programın cemaat mensuplarının  birbirleriyle yazışmaları için hazırlandığını düşünüyorum. Onlarla kurduğum  iletişimin zayıflaması nedeniyle tableti benden aldılar."     Zanlı, 15 Temmuz'daki darbe girişiminden haberinin olmadığını  savunarak, ifadesinde "etkin pişmanlık" hükümlerinden faydalanarak tahliyesini  talep etti. Talebi değerlendiren nöbetçi sulh ceza hakimliği, adli kontrol  hükümlerince zanlının serbest bırakılmasına karar verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.