ByLock operasyonları nasıl yürüyor işte detaylar
Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Bülent Orakoğlu, FETÖ terör örgütünün haberleşme ağı olan ByLock soruşturmalarına dair bir yazı kaleme aldı. Orakoğlu, yazısında "Emniyet’te ‘ByLock özel arama motoru’ oluşturulduğunu ve süreci anlattı. İşte o yazı...
Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Bülent Orakoğlu, bugünkü köşe yazısında FETÖ terör örgütünün ByLock soruşturmalarının nasıl sürdürüldüğünü yazdı.
Bülent Orakoğlu “MİT tarafından büyük bir başarı ve siber operasyonla Litvanya'da ByLock ana servis sağlayıcısının şifresinin kırılması sonrasında, Server'in ele geçirilmesiyle yeni bilgilere ulaşan Türk İstihbaratı, bugüne kadar deşifre olmamış isimleri tek tek belirlemişti. Tam listede 215 bin 92 ByLock kullanıcı yaklaşık 18 milyon mesaj veya yazışma 3 milyon 160 bin e-posta tespit edilmişti” dedi.
Orakoğlu ByLock operasyonlarının nasıl yürütüldüğünü şöyle yazdı:
ÖZEL ARAMA MOTORU
“Bu başarı sonrasında FETÖ militanlarının hızlı bir şekilde tespit edilip derdest edilmelerini sağlamak amacıyla EGM Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı bünyesinde 'ByLock özel arama motoru' gerçekleştirildi. Ve 81 İl Emniyet Müdürlüklerinin kullanımına açıldı. Arama motoruna ismi yazılan FETÖ'cülerin By-Lock kullanıcısı olup olmadığı, sistem sayesinde anında öğrenilebiliyor.
HER İLDE ÖZEL EKİP AYRILDI
Bunun için her ilde 3 kişilik polis ekibi özel olarak görevlendirildi. Yaklaşık 18 milyon Bylock yazışması ve 3 milyon 160 bin e-postanın da deşifre edilerek Türkiye genelinde Cumhuriyet Savcıları ve Emniyet Müdürlüklerine gönderilmesi sonrasında FETÖ'nün 'Mağduriyet algısına' son verilecek.
Aynı zamanda FETÖ ile yakından uzaktan ilgisi olmayan Wi-Fi şifresi, ikinci el telefonu veya başka bir nedenle ByLock üzerinden haksız yere suçlanan vatandaşlarımız kısa sürede aklanabileceklerdir. ByLock'çu FETÖ militanlarının yazışma ve e-mailleri de kısa bir zaman dilimi içinde savcılıklarda suç delilleri arasında yer alacak. ByLock'ta bu olumlu son gelişmeler sonrasında ByLock üzerinden itham edilen suçsuz kişilere il savcılarınca talepleri halinde ''FETÖ kaydı'' yoktur belgeleri verilebilecektir.”
BÜLENT ORAKOĞLU KİMDİR?
1950 yılında Eskişehir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Eskişehir’de tamamladı. 1968 yılında Polis Koleji, 1971’de ‘Polis Akademisi’nden mezun olduktan sonra yaklaşık 7 yıl muhtelif illerde Terör ve İstihbarat müdürlüğü yaptı. 1987-1997 yılları arasında sırasıyla, Giresun, Hatay, Niğde il Emniyet Müdürü ve Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu. 28 Şubat Sürecinde cunta tarafından Mamak Askeri Cezaevine kapatıldı.
56 Gün Cezaevinde kalan Orakoğlu, Dz. K.K Askeri Mahkemesi ve Ankara 2’nolu DGM’den PVSK 7 maddesi gereği kanuni görevini yaptığı için beraat etti. Halen SDE Başkan Danışmanlığı görevinde bulunan Orakoğlu’u 3 çocuk ve 5 torun sahibi. Deşifre, İhanet Çemberi ve Ankara’da Gölge Oyunları isimli yayınlanmış 3 kitabı bulunuyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.