"Burası Allah’ın evi" dedi, Bakan'a yerini vermedi

"Burası Allah’ın evi" dedi, Bakan'a yerini vermedi

Bugün incelemeler yapmak için Sinop'ta bulunan ve Cuma namazı için gittiği camide ön safta namaz kılmak isteyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a vatandaş, "Burası Allah'ın evi" dedi ve yerini vermedi

BURASI ALLAH'IN EVİ DEDİ BAKANA YER VERMEDİ

Sinop'ta Bilal Göbeloğlu isimli vatandaş cuma namazı için camiye gelen Bakan Murat Kurum'a "Burası Allah'ın evi" diyerek yer vermedi.

Paylaş

Tweetle

Paylaş

Paylaş

AA

23 Kasım 2019 - 10:48

İncelemelerde yapmak amacıyla dün Sinop’a giden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cuma namazı için kent merkezinde yer alan tarihi Alaeddin Keykubat adlı camiye gitti.

ALLAH’IN EVİ DİYEREK BAKANA YER VERMEDİ

Yanında AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Valisi Köksal Şakalar ve kurum yöneticileri ile beraber camiye giden Bakan Kurum ön safta Müftünün yan tarafından saf tutmak istedi. Bu esnada daha önce her zaman aynı yerde namaz kıldığı kısımda oturan 75 yaşındaki 3 çocuk babası Bilal Göbeloğlu, Bakan camiye gelmeden önce “Buraya Bakan, vali ve milletvekili gelecek sen arka tarafa geç” denilerek kaldırılmak istendi. Buna karşı çıkan Göbeloğlu, “Burası Allah’ın evi ben her zaman burada kılıyorum kim gelirse gelsin yerimden kalkmam” dedi ve yerinden kalkmadı.

“BURASI MÜFTÜNÜN YERİ BURAYA OTURMA”

Ardından camiye giren Bakan Murat Kurum ön tarafa giderek müftü ile yan yana oturan Bilal Göbeloğlu’nun arasına girip oturmak istedi. Bunun ardından Göbeloğlu, Bakanı tanımadığı için “Burası müftünün yeri oturma” diye izin vermedi. Ardından araya giren müftü “Bakan Bey” diyerek Göbeloğlu’nu ikaz etti ve bakan ondan sonra yanlarına diz kırıp oturdu.

“DOĞRU SÖYLE BAKAN MISIN?”

Namaz başlamadan evvel bakan ile aralarında yapılan konuşmayı aktaran yaşlı adam, “Müftü bey bakan dedi fakat tanımadığım için kendine doğru dönerek ve işaret parmağımı yüzüne doğru uzatarak iki kez sordum (Doğru söyle bakan mısın?) o da ‘evet çevre bakanıyım’ dedi. Ben de o vakit ‘çevre bakanı isen bizim mahallede Yesari baba türbesi var etrafı dökülüyor orayı yaptırıver’ dedim. O da bana kartvizitini uzattı ‘beni daha sonra ara’ dedi. Namaz ardından da elimi sıkarak yanımızdan ayrıldı gitti” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.