Burada sigara taşımak bile yasak

Burada sigara taşımak bile yasak

Erzincan'daki bu kurumda bırakın içmeyi, sigaranın paketini taşımak bile yasak...

Türk Telekom Erzincan İl Müdürlüğü'nde başlatılan uygulama ile kurum içerisinde personelin üzerinde sigara taşıması yasaklandı. Üzerind epaket taşıyanların paketlerine el konuluyor. Türk Telekom Erzincan İl Müdürü Timur Sevim, yaklaşık 6 yıldır sürdürdükleri çeşitli organizasyonlar sayesinde 25 personelin sigarayı bıraktığını söyledi.

Telekom İl Müdürü Timur Sevim; "Arkadaşlarımızın sigara içmemesi ve sigara tüketimini azaltmaları için pek çok organizasyonlar düzenledik. Arkadaşlarımızın sigara içmeyerek sağlıklarının bozulmaması, sağlıklarının korunması adına bir takım böyle tatlı cezalar şeklinde arkadaşlarımızı teşvik etmeye çalıştık. Yaklaşık 6 yıldır elde ettiğimiz başarı 25 personelimizin sigarayı bırakması şeklinde oldu. Yeni binamızda da sigara içilecek ortamların özellikle olmaması ve içeride sigara taşınmamasını teşvik etmek adına böyle bir uygulama yaptık ve bunun sonucunda arkadaşlarımızın sigara tüketimi yüzde 50 oranında azaldı.

Aldıkları sigaraları teşhir etmek adına bir gösteri noktası oluşturduklarını söyleyen Sevim, sözlerini şöyle sürdürdü: "Amacımız tabi burada arkadaşlarımızın sağlığının bozulmaması. Özellikle Türk Telekom 2011 yılında özel bir çalışma başlatıyor. Özel eğitim almış doktorlarımız nezaretinde sigara bırakma çalışmaları olacak. Erzincan'da bu uygulama için pilot il seçildi. Doktorlarımız zaman zaman Ankara'dan Erzincan'a gelerek bir takım seanslarla arkadaşlarımızın sigarayı bırakmasını sağlayacak. Gelemedikleri durumlarda da video konferans aracılığıyla bizzat personelimizle yüz yüze sigara bırakma seansları düzenleyecek. Burada temel amaç arkadaşlarımızın sağlığını korumak ve sağlıklarının bozulmamasını sağlamaktır. 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla içeri gelen arkadaşlarımızın üzerlerinde sigara taşımamaları noktasında uyarıp sigaralarına el koyduk. Herkese sağlıklı bir yaşam diliyorum".

Türk Telekom Erzincan İl Müdürlüğü çalışanları ise uygulamadan memnun olduklarını ifade etti. Bir Telekom çalışanı, uygulama nedeniyle ilk başlarda zorlandığını, ancak bu sayede sigarayı tamamen bıraktığını da söyledi.

internet haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.