Bugün yazın en sıcak günü

Bugün yazın en sıcak günü

Sıcak hava dalgası bugün Türkiye'yi kelimenin tam anlamı ile kavuracak. İstanbul 37, İzmir 40 dereceyi görecek. Sağlık uzmanları vatandaşlara önemli uyarılar yaptı


Türkiye'nin doğusunda yağışlar devam ediyor, batı bölgeler ise aşırı sıcak hava dalgasının etkisine giriyor.

İspanya'dan Balkanlara, oradan da Türkiye'ye gelecek sıcak hava dalgası bugün batı bölgeleri kavuracak.

Bu yazın en yüksek sıcaklığı bugün yaşanırken, sıcaklığın Edirne ve Balıkesir'de 39, Ege kıyıları, Aydın ve Denizli'de 43 dereceye kadar çıkması bekleniyor. İstanbul 37, İzmir 40 dereceyi görecek. İç Anadolu ve Bolu'da da sıcaklıklar 35 dereceye çıkacak.

GÜNEŞE ÇIKMAYIN, TERLEMEYİN

Nem oranının sıcaklıklıkla birlikte artacağı ve bunaltıcı oranlara yükseleceğini hatırlatan uzmanlar özellikle yaşlılar, çocuklar ve solunum ile kalp hastalarınını tedbirli olup, dışarıya çıkmaması konusunda uyardı.

Sıcak hava dalgası geçene kadar güneşe çıkılmaması, çıkıldığı takdirde şapka, şemsiye gibi koruyucu araçlar taşınması ve aşırı terlememeye dikkat edilmesi gerekiyor. Sıcağa maruz kalıp terleyenlerin ise kaybettikleri suyu telafi için bol bol sıvı içmeleri ama terli iken soğuk meşrubat içmemeye dikkat etmeleri gerekiyor

Sıcaklıklar pazartesi günü biraz düşüşe geçecek. Pazar günü Marmara Bölgesi bulutlanacak, ardından yağış da görülebilir.

Karadeniz'de ise birçok kentte etkili olan su baskını ve sellerin ardından, Batı ve Orta Karadeniz'de hava açtı ve ısınmaya başladı. Ancak Doğu Karadeniz'de risk devam ediyor.

Trabzon, Rize, Artvin, Bayburt ve Gümüşhane arasında çok şiddetli yağmurlar görülebilir.

Erzurum, Kars, Erzincan, Ağrı çevrelerinde de yağışlar kuvvetli olacak. O bölgede de dikkatli olunması gerekiyor.


haber7.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.