Bu yıl BM'de Türkiye kilit ülke

Bu yıl BM'de Türkiye kilit ülke

Bu yılki BM Genel Kurul çalışmalarında, Kıbrıs, Suriye, Afrika'daki açlık, Libya ve terörizm gibi konular ele alınacak

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, BM'nin 66. Genel Kurul çalışmalarının üst düzey bölümü 19-27 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Genel Kurul, 19 Eylül'de ''Bulaşıcı Olmayan Hastalıkların Önlenmesi'' konusundaki toplantı ile başlayacak. Türkiye'nin Sağlık Bakanlığından uzman bir heyetle temsil edileceği toplantı, 2 gün sürecek. BM 66. Genel Kurulu'nun 20 Eylül tarihli gündeminde yer alan ''Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele'' konulu toplantıya da Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılması bekleniyor.

Devlet ve hükümet başkanlarının konuşma yapacakları bölüm olan Genel Kurulun resmi açılışı ise 21 Eylül tarihinde gerçekleşecek. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un açılış konuşmasının ardından gelenek üzere önce Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, daha sonra ABD Başkanı Barack Obama Kurula seslenecek.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi gündeminde kendisini hissettiren Ortadoğu konularının bu yılki Genel Kurul çalışmalarında da ön plana çıkması bekleniyor. Türkiye açısından büyük önem taşıyan Filistin, Suriye, Libya, Afrika'daki açlık ve terör konularında önemli adımların atılmasının beklendiği BM 66. Genel Kurulu'nda Türkiye üst düzey bir katılımla temsil edilecek.

 Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.