Bu üniversitenin 33 bölümünde öğrenci yok

Bu üniversitenin 33 bölümünde öğrenci yok

Tunceli'deki Munzur Üniversitesi'nde 33 bölümde öğrenci bulunmuyor. Bu bölümler içinde 2008'den bu yana öğrenci almayan bölümler dahi var.

Tunceli'deki Munzur Üniversitesi'nde 33 bölümde öğrenci bulunmuyor. Bu bölümler içinde 2008'den bu yana öğrenci almayan bölümler dahi var.

Munzur Üniversitesi'nde 4 fakülte ve 3 yüksekokula yıllardır öğrenci alınmıyor. Bu bölümler içinde 2008'den, 2012'den, 2014'ten ve 2016'dan bu yana öğrenci almayan bölümler var.

Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Sahne Sanatları, Resim Bölümü, Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü, Temel Sanat Bilimleri Bölümü ve Grafik Bölümü'ne; İletişim Fakültesi'nde Radyo, Televizyon ve Sinema, Halkla İlişkiler ve Gazetecilik Bölümü'ne; Edebiyat Fakültesi'nde Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü'ne 2012 yılından beri öğrenci alınmıyor. Mühendislik Fakültesi'nde ise Endüstri Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ve Metalurji ve Mühendisliği Bölümü'ne 2014'ten bu yana öğrenci alımı yapılmıyor.

Tunceli Meslek Yüksekokulu'nda Arıcılık, Giyim Üretim Teknikleri, Mobilya ve Dekorasyon, Su Ürünleri, Şarap Üretim Teknikleri, İklimlendirme ve Soğutma, Makine, Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı ile Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi bölümlerine 2008; Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Bölümü'ne 2009; Yerel Yönetimler, Yapı Denetimi Laborant ve Veteriner Sağlık, Çevre Koruma ve Kontrol, Evde Hasta Bakımı ve Sosyal Hizmetler bölümlerine ise 2014 yılından beri öğrenci alınmıyor.

Çemişgezek Meslek Yüksekokulu'nda İşletme Yönetimi ve Muhasebe ve vergi uygulamaları bölümlerine 2014; Pertek Sakine Genç Meslek Yüksekokulu'nda Su ürünleri işleme teknolojisi, Gıda işleme teknolojisi ve Elektronik haberleşme teknolojisi bölümlerine 2016'dan bu yana öğrenci alınmıyor.

Raporlara yansıdı

BirGün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre Sayıştay raporlarına da yansıyan bu durumla ilgili şu ifadeler kullanıldı: "Üniversite bünyesinde farklı düzeyde eğitim birimleri kurulurken ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak üniversitelere tahsis edilen kamu kaynaklarının etkili ve verimli bir şekilde kullanılmasının gerektiği açıktır. Muhtelif tarihlerde kurulmuş olmalarına rağmen hiçbir öğrencisi olmayan, eğitim ve öğretim faaliyetleri yürütülmeyen bölümlerin mevcudiyeti kanunun genel hükümlerine uymamaktadır. Bu itibarla, üniversite bünyesinde kurulmuş olan ve öğrencisi bulunmayan bölümlerin durumlarının ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde gözden geçirilerek, üniversite kaynaklarının daha etkili ve verimli kullanılması için gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir."

Üniversite ise Sayıştay'a verdiği cevapta gerekli tedbirlerin alınacağını ve bu bölümde yer alan hocaların başka bölümlerde derse girdiğini ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.