BU SORUNU SAYIN BAŞBAKAN ÇÖZER

BU SORUNU SAYIN BAŞBAKAN ÇÖZER

BİLGİLENDİRME EKSİKLİĞİ

10.02.2011 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığından Maliye Bakanlığına gönderilen “Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar” taslağı dört buçuk ayı aşkın süredir Maliye Bakanlığında bekliyor.

Homurdanmalar artıyor.

Adaletsizlik karşısında yıpranan ve çözüm konusunda da muhatap bulamayan idareciler arasında fısıltı gazetesi faaliyete başladı.

Zamanında ve doğru bilgilendirme yapılmazsa bir şekilde kulaktan dolma bilgiler ortalıkta uçuşmaya başlar. Kâinat boşluk kabul etmez, öyle ya da böyle bu konu konuşulmaya devam eder.

Defalarca bilgilendirilmek istenen yöneticilere her defasında kapılar duvar oldu. Üst düzey yöneticilerle yapılan görüşmelerde genel ifadelerin ötesine geçilemedi. İş yine döndü dolaştı fısıltı gazetesine kaldı.

Bir rivayete göre Maliye Bakanlığı ilgili Genel Müdür Yardımcıları düzeyinde Maliye Bakanlığı üst düzey yetkilileriyle görüşülmüş ve Sayın yetkililer: “ Böyle bir iyileştirme için şu an bir irade yok. Taslak beklesin, seçimden sonra iade ederiz.” demiş.

Dediğimiz gibi bu sadece ortada dolaşan söylenti.

Resmi bilgilendirme yapılmadığı takdirde böyle söylentiler çoğalmaya da devam edecektir.

İşin doğrusu dünyanın sonu da değil, beklendi bekleneceği kadar. Asıl can sıkıcı durum Milli Eğitim çalışanlarına yeterli bilgilendirmenin yapılmaması. Oyalama, sürüncemede bırakma, kaale alınmama yıpratıyor.


DURUM ÇOK NET

Bu konu defalarca işlendi ve doğrusu kabak tadı verdi. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan GİH mensubu il milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri ve şefler elle tutulur ve gözle görülür sıkıntı içindeler.

Sonuç itibariyle bu görevliler "görevde yükselme" mevzuatı çerçevesinde bir üst göreve geldiler. Durum şu kadar yalın: Bir okul müdürü mevcut mevzuat hükümlerine uygun şekilde görevde yükseliyor ve yeni görevi olan ilçe milli eğitim müdürlüğünde aylık geliri yaklaşık 600 TL eksiliyor.


SİYASİ İRADE

Anlaşılan o ki bu haksızlığın önüne geçecek olan şey sağlam bir siyasi iradedir.

UEYDER Sayın Maliye Bakanıyla görüşmek için seçim öncesi Batman’da randevu istedi ama Sayın Bakan yoğun çalışmaları arasında UEYDER'e zaman ayıramadı. Sayın Başbakan’a da durum bir türlü kapsamlı şekilde aktarılamadı.

Yakında kurulacak olan 61. Hükümet döneminde bu konunun kalıcı olarak çözülmesi tüm yöneticilerin en büyük temennisidir.

Bu yazılanların Sayın Başbakanımıza ulaşması halinde gereğinin yapılacağından eminiz; çünkü isteğimiz son derece makul ve haklı.


GÖREVDE YÜKSELME VE YER DEĞİŞTİRME

"Görevde Yükselme ve Yer Değiştirme Yönetmeliği" bir an önce çıkmalı ve yöneticiler adil ve kademeli geçişlerle yeni görevlere gidip geleceğe umutla bakabilmelidirler.

Önce isteğe bağlı yer değiştirme yapılmalı; ardından da okul müdürleri ve eğitim müfettişleri için uygulanan rotasyon il ve ilçe yöneticileri için de uygulanmalıdır.

Konu dışı olmakla birlikte şunu da ifade etmek lazım ki rotasyon bununla da sınırlı tutulmamalı; müdür yardımcıları ve öğretmenler de rotasyona tabi tutulmalıdır.

Bekir KARABULUT
[email protected]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.