Bu pankartı 81 ile asın

Bu pankartı 81 ile asın

Aydın'daki olayların ardından MHP il başkanları genel merkeze böyle seslendi

MHP il başkanları, Aydın'da önceki gece yaşanan Valilik emriyle pankart indirme zorbalığına misilleme hazırlığında. Vali Avni Coş'un, Erdoğan ve Obama resimli, “Sen açıldıkça analar ağlıyor” pankartını indirerek suç işlediğini belirten il başkanları, “Bu pankartı 81 ile asalım” fikrinde birleşti.

PKK pankartlarına sessizler
GENEL merkezi mesaj yağmuruna tutan il başkanları, “Terörist cenazelerinde asılan 'intikam' pankartlarına sessiz kalan Türk polisinin valilik talimatıyla bu yasal pankarta gösterdiği hassasiyeti yadırgıyoruz. Talimat verin, tüm il teşkilatı binalarına bu pankartı asalım” ifadesini kullandı.

MHP'liler oyuna gelmedi
İL başkanlarının talebini alan MHP Genel Merkezi de, Vali Avni Coş'a pankart hazırlamak için kolları sıvadı. Olay anında il binasında olan Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, “Vali hükümetin provokatörü gibi çalıştı. Polisle çatışma istediler ama MHP bu oyuna gelmedi” dedi.

Bu pankartı 81 ilde asalım
Aydın'da valinin “Sen açıldıkça analarımız ağlıyor” pankartını polis zoruyla indirtmesi şehirde infial yarattı. MHP'liler tepkilerini attıkları sloganlarla gösterip geceyarısına kadar protestolarını sürdürdüler.
Haber: Sümeyra YILMAZ
Aydın'da polis MHP il binasına asılan ve üzerinde “Sen açıldıkça analarımız ağlıyor” yazılı pankartın geceyarısı polis zoruyla indirilmesine MHP'lilerden sert tepki geldi. Vali Hüseyin Avni Coş'un suç işlediğini belirten il başkanları, Genel Merkez'den bu pankartın 81 ilde asılmasını istedi. Genel Merkez'i mesaj yağmuruna tutan il başkanları, “Terörist cenazelerinde asılan 'intikam' pankartlarına sessiz kalan Türk polisinin valilik talimatıyla bu yasal pankarta gösterdiği hassasiyeti yadırgıyoruz. Talimat verin, tüm il teşkilatı binalarına bu pankartı asalım” ifadesini kullandı. Aydın İl Başkanı Hasan Muti de, “Hukuksuz bir davranışta bulunmadık. Her türlü yasal hakkımızı arayacağız. Benzer pankartlar asacağız” dedi.

Düpedüz eşkıyalık
Pankart krizinin yaşandığı sırada il binasında bulunan MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, “Nöbetçi savcıyı arayıp 'suç unsuru yok' cevabını alan polisin buna rağmen 500 kişiyle geceyarısı böyle bir operasyona girişmesi düpedüz eşkıyalıktır” ifadesini kullanmıştı. Uzunırmak, Vali'nin talimatıyla pankartın gece yarısı kaldırıldığını öne sürerek, “Valiler hükümetin provokatörü gibi çalışıyor. MHP'nin polisle çatışmasını istiyorlardı ama MHP bu oyuna gelmedi” dedi. “Aynı afişi tekrar asacak mısınız?” sorusuna da Uzunırmak, “Vali Bey'in geçeceği yola 'Günaydın Sayın Valim' diye bir afiş asmayı düşünüyorum. Asılacak yer de il binamıza yakın” diye cevap verdi.

Başbakan telefona çıkmadı
Gece yarısı yapılan operasyon sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı telefonla aradığına, ancak ulaşamadığına dikkat çeken Uzunırmak, şöyle dedi: “Özel kalemleri ve güvenlik amirleriyle görüştüm. Çok önemli olduğunu söyledim. Mutlaka görüşmek istediğimi, kamu gücünün yanlış kullanıldığını ifade ettim, ama hala aramadılar.”

Suç unsuru yok
Zorbalık için suç duyurusunda bulunacaklarını da ifade eden Uzunırmak, “Oraya gelen itfaiye araçlarının belediyeden görev kağıtları yok. Ya ilçede yangın çıksa ne olacaktı? İtfaiye arabalarına el konuyor. Aşçı ve kuaförleri bile getirmişler. Gece eşkıyası mısınız?” diyerek tepkisini dile getirdi. Pankartı indirenlerin gündüz savcılığa müracaat ettiğini ifade eden MHP'li vekil, “Savcı, 'suç unsuru yok', 'yasaya aykırı değil' diyor ama gece yarısı indiriyorlar” dedi. Uzunırmak, olaydan önce de MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti'nin sürekli taciz edildiğini vurguladı.
Yeniçağa

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.