Bu otele sadece anneler giriyor!

Bu otele sadece anneler giriyor!

Bebeği yoğun bakımda bulunan anneler 5 yıldızlı otel konforuna sahip 'anne oteli'nde kalıyor

İzmir Buca Kadın Doğumve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde doğum sonrası taburcu olan ancak yoğun bakım servislerinde bebeklerinin tedavisi süren anneler için “anne oteli” uygulaması başlatıldı. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle kalacak yeri olmayan anneler için hayata geçirilen uygulamada ücretsiz 5 yıldızlı otel konforu sağlanıyor. Hastaneden ayrı bir blokta yer alan anne otelinde 15 metrekarelik 7 oda bulunuyor. Geçtiğimiz ay hizmete giren anne otelindemini buzdolabı, plazma televizyon, duş gibi anneleri rahat ettirebilecek her türlü detay düşünülmüş.

50 KİŞİ KALDI
Şimdiye kadar 50 anneyi ağırladıklarını söyleyen Başhekim M. Zeki Yaşar şunları söyledi: “Benzerleri Avrupa’da bulunan anne oteli uygulamasını Sağlık Bakanlığı’nın onayı ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün desteğiyle hastanemizde hayata geçirdik. Şehir dışından gelen ancak bebekleri yenidoğan yoğun bakımservislerinde yatan annelerin bebekleriyle yakından ilgilenebilmelerini sağlamak istedik.

YEMEK ÜCRETSİZ
Anneler bebekleri taburcu olana kadar burada ücretsiz kalıyor. Aynı zamanda yemeklerden de yine ücretsiz faydalanıyor. Yeni doğan bebeklerin 2 saatte bir anne sütüyle beslenmeleri gerektiğini düşünürsek İzmir’in çevre ilçelerinin yanı sıra Manisa, Aydın, Uşak gibi illerden gelen annelerimiz için sağlanan bu imkân özellikle bebek sağlığı açısından da çok önemli. Ayrıca anneler bu otelde bebekleri taburcu oluncaya kadar ister 1 hafta ister 1 ay olsun dilediğince kalabilirler.

BEBEĞİMİ GÖREMEZDİM
Bir haftadır ‘anne oteli’nde kalan 30 yaşındaki Kezban Çakarlı yeni uygulamayla ilgili şunları söyledi: “Bebeğim yoğun bakımdan çıkana kadar burada kalacağım. Bu hizmet verilmeseydi bebeğimi her gün görme ve süt verme şansım olmayacaktı.”
habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.