Bu okuldan mezun olanlar iş aramıyor
Bu okuldan mezun olanlar iş aramıyor
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümü'nden mezun olan öğrencilerin sektördeki donanımlı eleman ihtiyacı dolayısıyla daha mezun olmadan iş buldukları bildirildi.
ESOGÜ Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008 yılında açılan bölümün bu yıl 4. mezunlarını vereceğini, bölümde halen 54 öğrencinin eğitim aldığını söyledi.
Atçılık ve Antrenörlük Programının ülkede az sayıda bulunduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Çalışkan, ''Az sayıda öğrenci yetiştiriyoruz. Yüksekokulumuzun kurulu olduğu Mahmudiye ilçesi atçılık konusunda 250 yıllık devlet geleneğine sahip. İlçede Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM), Türkiye Jokey Kulübü'ne (TJK) ve özel şahıslara ait haralar var. İlçe olarak Türkiye'deki üç at merkezinden biriyiz'' dedi.
-''Öğrencilerimiz ülke genelinde staj yapıyor''-
Öğrencilere sosyal ihtiyaçlarını sağlamak üzere gerekli altyapıyı da sağladıklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Çalışkan, yüksekokulda 25-40 yatak kapasiteli yatakhane, öğrencilerin günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bölümlerin bulunduğunu ifade etti.
Yüksekokulun 90 dönümlük bir uygulama sahasına sahip olduğunu anlatan Yrd. Doç. Dr. Çalışkan, şöyle devam etti:
''Toplam 12 at sayısına sahip bir tavlamız var. Burada, sınıfımız, malzeme odalarımız, veteriner odamız, at bakım ve yıkama alanı, kontrol alanları, nalhane bulunuyor. Küçük eksiklerimizi zamanla tamamlayacağız. Açık manejimiz ve padoklarımız var. Kapalı manejimizi de zaman içinde yapacağız. Öğrenciler iki yıl boyunca aldıkları eğitimle buradan donanımlı olarak ayrılıyor. Belki yaşamlarında köpek bile bakmayan öğrenciler burada yaklaşık 1 tonluk atları eğitiyor. Öğrenciler sabah saat 07.00'da atların bakımını yapıyor. Mahmudiye'de bulunan haralarda zaman geçiriyorlar. ESOGÜ olarak özel ve kamu haralarıyla aramızda protokollerimiz var. Öğrencilerimiz sürekli eğitim görüp sahada yetişiyor. Özellikle ilk yılını tamamlamış öğrencilerimiz ülke genelinde staja gidiyor. İlişki kurduğumuz tesislerde stajını yapan bir öğrenci üstü sınıfa önemli derecede tecrübe kazanarak geliyor.''
-''Sektör üniversite mezunlarıyla daha iyi seviyelere taşınacak''-
''Mezun olan öğrencilerimizden iki kat fazla talep geliyor'' diyen Yrd. Doç. Dr. Çalışkan, şunlar kaydetti:
''Temas kurduğumuz at, çiftlik sahilleri, kulüp yöneticileri, eleman talebinde bulunuyor. Mezun olan öğrencilerimizden iki kat fazla talep geliyor. Bu yıl 10 mezun talebi şimdiden geldi. Büyükşehir Belediyesi bizimle anlaşma yapmak üzere. Bazı yıllarda 26 mezunumuzu birden daha mezun olmadan talep ediyorlar. Bu da bize keyif veriyor. Sektör daha çok okullu ve üniversite mezunu kişileri tercih etmeye başladı. Bu sayı artacak. Atçılık sektörü üniversite mezunlarıyla daha iyi seviyelere taşınacak.''
memurlar.net
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.