Bu lise 'lider' yetiştirecek

Bu lise 'lider' yetiştirecek

Erzurum'daki İhsan Doğramacı Vakfı Özel Bilkent Erzurum Laboratuvar Lisesinde, Doğu Anadolu Bölgesi'nden geleceğin liderlerinin yetiştirilmesi hedefleniyor

Okul Genel Müdürü Prof. Dr. Arif Çağlar, 1 Eylül 2007 tarihinde eğitim öğretime başlanan okullarında, geride bıraktıkları zaman içerisinde öğrencilerine en iyi eğitimi vermeye çalıştıklarını belirtti.

Çağlar, okullarında toplam 36 öğretmen bulunduğunu ve öğretmenlerinin 26'sının yüksek lisans veya doktoralı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

“Türkiye'de ilk olan okulumuzda, örnek eğitimle geleceğin liderlerini yetiştirmeyi hedefliyoruz. 5526 Sayılı Kanun'la, ilki Erzurum'da kurulan laboratuvar okullarımızın devamı Van, Şanlıurfa ve Malatya illerinde gerçekleşecek. Nitelikli eğitim veren okulların, batı illeri ve büyük şehirlerde toplanmasının önüne geçilmesi açısından okulumuz önemli bir misyon üstlenmiştir. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da okulumuzun Erzurum'da açılmasına bu anlamda çok sıcak bakmıştır.”

142 ÖĞRENCİNİN 132'Sİ TAM BURSLU

Prof. Dr. Çağlar, okullarında eğitim süresinin hazırlık sınıfıyla birlikte 5 yıl olduğunu belirterek, şu anda hazırlık ve lise 1. sınıfta toplam 142 öğrencinin bulunduğunu ve söz konusu öğrencilerin 132'sinin tam burslu eğitim gördüğünü söyledi. Geri kalan 10 öğrencinin de kısmi burslu eğitim aldığını belirten Çağlar, “bu öğrencilerimiz, okulumuzun 14 bin TL'lik eğitim masrafının 11 bin TL'sini ödüyor” diye konuştu.

Çağlar, Türkiye'nin geleceği açısından nitelikli eğitimin büyük önem taşıdığını ifade ederek, şöyle devam etti:
“En son teknolojiyle öğrencilerimize eğitim veriyoruz. En iyi fiziki şartlarda, en iyi öğretmen kadrosuyla eğitim gören öğrencilerimiz, mezun olduklarında gördükleri eğitimin karşılığını alacaklar. Dünya çapında bilim adamlarını okulumuza getirerek konferanslar verdirdik. Ayrıca, Bilkent Senfoni Orkestrası da okulumuzda 8 konser verdi. Öğrenci ve velilerimize yönelik önemli kültürel etkinliklerimizin başında bu konserler yer aldı. Son sistem laboratuvarlarımız, 15'er kişilik sınıflarımız ve modern spor salonumuz da okulumuzun diğer önemli özellikleri arasında yer alıyor.”

8 ÖĞRENCİ YARI YIL TATİLİNDE ABD'YE GİDECEK

Prof. Dr. Çağlar, okullarındaki önemli bir etkinliğin de bu yıl ilkini düzenledikleri, yarıyıl tatilinde 8 öğrencilerinin ABD'ye gönderilmesi olduğunu söyledi.

Başarı durumlarına göre seçilecek 4 kız ve 4 erkek öğrencinin, 2 öğretmen nezaretinde ABD'nin New York kentine gideceğini kaydeden Çağlar, şunları söyledi:

“Bu öğrencilerimizin masrafları, ABD'nin New York kentinde yaşayan Bilkent Üniversitesi eski mezunları tarafından karşılanacak. 8 öğrencimiz bir hafta süreyle, ABD'de bilim ve sanat merkezleri ile kütüphaneleri gezme fırsatını bulacak. 30 Ocakta Erzurum'dan uğurlayacağımız öğrencilerimiz, genç yaşta önemli bir kültürel gezi yapmış olacak. Benzer organizasyonlarımız sürecek.”

Çağlar, öğrencileri, kendilerinin yaptığı özel sınavla okula aldıklarını belirterek, bu yıl 800 öğrenci arasından en iyi 100 öğrenciyi kaydettiklerini sözlerine ekledi. milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.