BU KAN DURSUN ARTIK!

BU KAN DURSUN ARTIK!

Bugün 8 askerimizin şehit olması, 16 askerimizin de yaralanması yüreklerimize kor bir ateş gibi düşmüştür.

Ülkemizde yıllardır devam eden ve binlerce cana mal olan bu olaylar karşısında artık milletimizin sabrı taşmış durumdadır. Ülkeyi yönetenler, muhalefet partileri, sivil toplum örgütleri, sendikalar ve her kesimden akil insanlar bir araya gelmeli ve bu kanı durdurmalıdır. Çünkü her şehit haberi insanların beynine ve kalbine işlemekte birilerine karşı duyulan intikam ve kin duygusunu artırmaktadır. Ardından atılan siyasi ve hamasi nutuklar milyonları etkilemekte ancak sonuca ulaşamamaktadır. Anlaşılmıştır ki çözüm nutuklarda ve sloganlarda değildir.

                Bu işin çözümünü siyasi rant malzemesi yapanlar ve bu işin sonunda ülkeyi bölmeyi planlayanlar artık bu planlarından vazgeçmelidir. Bu millet İstiklal harbinde nasıl bir bütün olarak düşmanlarını yendiyse yine aynı şekilde düşmanları ile baş edecek güce sahiptir. Yeter ki bunu birileri siyasete alet etmesin.

                Eğitimciler olarak bize de bu işte büyük bir görev düşmektedir. Milli Eğitim Bakanı, eğitim sendikaları, eğitim ile ilgili sivil toplum örgütleri ve öğretmenler bu işin çözümü için taşın altına elini sokmalıdır. Aynı sınıfta okuyan, aynı sırada oturan öğrencilerin okul dışında birbirine kurşun sıkmasını önlemek için bu işin çözümü eğitimden geçmektedir.

Saygılarımla…

Sencer KAYA-Türkiye Eğitim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.