Bu kafadan öğretmen olmaz

Bu kafadan öğretmen olmaz

İzmir–Karabağlar Cemil Meriç Ortaokulu’nda görsel sanatlar öğretmeni olarak çalışan Eğitim-Sen üyesi Melek K. isimli sözde ‘öğretmen’in, okula başörtülü devam eden 12 yaşındaki Z.E. ismindeki bir kız çocuğuna türlü hakaretler yaptığı, çocuğu ayrımcılığa..

SİNAN YAVUZOĞLU / ANKARA- İzmir–Karabağlar Cemil Meriç Ortaokulu’nda görsel sanatlar öğretmeni olarak çalışan Eğitim-Sen üyesi Melek K. isimli sözde ‘öğretmen’in, okula başörtülü devam eden 12 yaşındaki Z.E. ismindeki bir kız çocuğuna türlü hakaretler yaptığı, çocuğu ayrımcılığa tabi tuttuğu, arkadaşlarının önünde küçük düşürerek aşağıladığı, ‘Kara Fatma gibi geziyorsun’ dediği, sözel ve fiili jest ve mimiklerle sürekli psikolojik tacize maruz bıraktığı, kolundan tutup ‘seni müdüre götüreceğim’ gibi tehditler savurduğu, ‘Git evde koca bekle’ dediği, sınıftaki bütün öğrencilerin de bu olaya şahit olduğu öne sürülüyor.

MÜFETTİŞLER ÇÖZEMEDİ, KONU SAVCILIKTA

Olayın daha acı tarafı ise, konu il ve ilçe milli eğitime intikal ettirilmiş olmasına rağmen herhangi bir işlemde bulunulmaması. Z.E’nin başına gelenler şimdi Cumhuriyet Başsavcılığı ve İzmir Valiliği’ne birer suç duyurusu olarak iletilmiş durumda.

“KEŞKE OKULA GİTSEM”

Ders işlemenin dışında her türlü ‘kepazeliği’ sergileyen Melek K.’nın uyguladığı ‘zulüm’, Z.E’nin yanı sıra öğrencinin ailesini de etkilemiş durumda. Çocuklarının okula gitme arzusunun azaldığını belirten aile fertleri, özellikle Melek K.’nın dersinin olduğu gün çocuklarının devamsızlığının had safhaya ulaştığını, bundan direkt öğretmenin sorumlu olduğunu, çocuklarının ‘Keşke görsel sanatlar dersi olmasa da okula gitsem’ dediğini söylüyorlar.

KÖŞE BUCAK KAÇIYOR

Öğretmen Melek K.’nın 12 yaşındaki öğrenciye yaptığı uygulamaları tek başına yapmadığı, üyesi bulunduğu Eğitim-Sen Sendikası İzmir 1 Nolu Şube yetkililerini de çağırıp sınıfa sokarak, “Okuldan bu kızı attırın” diye yardım istediği, Eğitim-Sen aracılığıyla okul idaresini de tehdit ederek baskı yaptırmaya çalıştığı belirtiliyor. Konuyla ilgili görüşlerine başvurmak istediğimiz Melek K. isimli öğretmen ise, köşe bucak kaçarak açıklama yapmamakta direniyor.

Yeni Akit

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.