Bu federasyon Türkiye'ye yakışmıyor!

Bu federasyon Türkiye'ye yakışmıyor!

Ülkeyi temsil ederken 'One Minute” diyemeyen bu FEDERASYON Türkiye'ye yakışmıyor!

BİR alt başlık daha atayım: Federasyon “karaktersiz”, anlamsız ve Büyük Türkiye’ye YAKIŞMAYAN şekilde davranıyor!

Başlamadan bir de not düşeyim:
“Karaktersiz” ifadesini sokakta kullanıldığı “argo” şekliyle algılamayın lütfen. “Kendine özgü bir tavrı-özelliği olmayan, güç nereden gelirse baskı yönünde eğilip-bükülen” anlamında kullandım! Yani tam bizim “sıkı basarsan istediğin yöne gider” şeklinde davranan FEDERASYON ve tüzel kişiliği temsil edenleri tarif ettim...

Sevgili dostlar, federasyon son dönemde öyle farklı ve tutarsız açıklamalar ve davranışlar yaptı ki; en sonunda benim gibi “temiz futbol” operasyonunu destekleyenleri bile karşısında yer alır, “ne oluyor” sorusunu sorar hale getirdi...

Şimdi geçmişe dönüp birlikte hatırlayalım:
Sahne 1: Federasyon Başkanı açıklama yapıyor, bütün televizyonlar canlı yayınlıyor. Savunduğu ana fikir şu: “Kesin bir delil ve bulgu olmadığı için, masumiyet karinesi prensibine uygun olarak biz karar almamızın doğru olmadığına karar verdik...”
Sahne 2: “...eldeki belge ve bulguların bir bölümünü aktardığımız UEFA. Fenerbahçe kendi gitsin, yoksa siz gönderin, yapmazsanız size şöyle-böyle yaparız şeklinde bir yazı gönderdi, biz de Fenerbahçeli yöneticilere bu yazıyı gösterdik, olmaz dediler, biz de gereğini yaptık...”

Sevgili dostlar, bu nasıl bir KARAKTERSİZLİK, nasıl bir GÜÇSÜZLÜK, nasıl bir EZİLMİŞLİK örneğidir! Hukuk tektir ve bu hukuka göre karar da tektir! Bir “insan veya kulüp; ya suçludur, ya da değildir”! İç piyasaya ayrı, dışarıdan baskı gelince ayrı karar alınıp, açıklama yapılamaz... Adamlar suçluysa “erkek gibi” verirsin kararını, haklıysan Türkiye’ye iyilik yaparsın, değilsen sonucuna katlanırsın... Değillerse ve sen de olmadıklarını ucundan bile düşünüyor ve içeride böyle davranıyorsan, YABANCILAR baskı yaptı diye kalkıp içeride “talan etmezsin” ortalığı... Elin yabancısına ezdirmezsin KENDİNİ ve ülkenin takımını!

Sonuç: Fenerbahçeli değilim, asla bir takımı tutmadım ve sempatizanı bile olmadım... AMA insanım ve bakan gözlerim, duyan kulaklarım, düşünen bir beynim, en önemlisi vicdanım var! YABANCILAR istedi diye kendi değerlerini korku-acele içinde ezen Türk bayrağı taşıyan kurumlara asla tahammül edemem! UEFA öyle dediyse ve sen de sana “yap denene kadar” içeride karar verip gereğini yapmadıysan; SANA DÜŞEN UEFA’ya “ONE MİNUTE” demek ve “sonuna kadar” Türkiye adına direnmektir... Türkiye öyle tehditlerle, şantajla korkutulacak, baskı altında istediği yaptırılacak bir ülke değildir!

Son söz: Fenerbahçe hakkında “ağır yazılar” kaleme alan, “bu camiaya ne
yaptınız diyen” ve daha birkaç hafta önce “sen konuşacak son adamsın-istifa et Nihat Özdemir” diyen bir vatandaş olarak şimdi de diyorum ki: FEDERASYON BAŞKANI ve diğerleri; SİZ artık “şike yaptığı iddia edilenlerden” bile daha suçlusunuz! ACİL istifa edin! SADECE Fenerbahçe takımını değil Türkiye’nin prestijini AYAĞA düşürdünüz! Suçlusunuz ve sizler de hesap vereceksiniz!

Önemli not 1: “Küme düşmez” kararı nasıl olduysa BİLİNİYORDU ve Fenerbahçe hisselerinde karar açıklanmadan 5 gün önce başlayan hareketle birlikte % 100’e yakın hareket oldu! Bu federasyonun görüşüydü ve ne hikmetse sızmıştı! Olayın bu tarafı da çok vahim ve araştırılmaya değer!

Önemli not 2: Kendi içimizde kavga edebiliriz, suçluysak adalet sistemimiz gereğini de yapar, bunun uluslararası yaptırımları da olur! Olur ama sadece yabancılar istedi diye “olmayanlar” olur ve bu ülkeyi “onlar” yönetirse, o zaman bu ülkenin “ONE MINUTE” ruhu zarar görür ve bu zararı verenler hesap vermek zorundadırlar...

Yiğit BULUT-Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.