Bu ayrıntı Kılıçdaroğlu'nu bozar

Bu ayrıntı Kılıçdaroğlu'nu bozar

İhbar telefonunun peşine düşen Kılıçdaroğlu yanılıyor mu? Numara ABD'den gözükse de başka ihtimal de var.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddiaları sonucu başlatılan soruşturmaya dayanak teşkil eden telefon numarasının 1230606 ile başlaması şüphe uyandırdı.

Kılıçdaroğlu, telefonun Amerika'dan açıldığını iddia etse de, polise yapılan ihbarın Ankara'dan hatta Çukurambar'dan gelmesi ihtimali yüksek.

SANKİ ABD'DEN ARIYORMUŞ GİBİ GÖSTERİYOR

Basit bir internet programı sayesinde, evde bulunan bilgisayar ile belli bir ücret karşılığında telefon görüşmesi yapmak mümkün. Low rate voip isimli bir program bilgisayara kurulduktan sonra tıpkı sabit telefon gibi kullanıcılarına sınırsız hizmet sunuyor.

Kredi kartı ile satın alınan bir miktar kredi sayesinde kullanıcılar, dünyanın neresinde olursa olsun istediği ülke ile konuşabiliyor. Bu programın özelliği ise, arama yapılırken o an için kullanıcıya sistem tarafından otomatik bir numaranın atanması. Amerikan telefon sistemine göre yapılan bu otomatik numaralandırma için mevcut olmayan bölge kodları kullanılıyor.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı numarada yer alan 230 da bu alan kodlarından biri. Bu program sayesinde Türkiye'den yapılan aramalar bile, sanki Amerika'dan yapılıyormuş izlenimi yaratabilir.

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=226821

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.