BT Öğretmeniyiz Bilgisayar Tamircisi DEĞİL!

BT Öğretmeniyiz Bilgisayar Tamircisi DEĞİL!

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENİ'YİZ BİLGİSAYAR TAMİRCİSİ DEĞİL !

 

MEB'in Bilişim Teknolojileri derslerini zorunlu ders olmaktan çıkarması ve seçmeli ders haline getirmesi; dersin öğretmenlerini norm fazlası konumuna düşürmesi ; aynı öğretmenleri formatör öğretmen gibi adı öğretmen, kendisi okuldaki bilgisayar onarım ve tamir işlerinde kullanılan ara elamanlar pozisyonuna dönüştürmesi ; öğretmen olmak için okumuş bu meslektaşlarımızı mağdur etmiştir ve hala daha etmeye devam etmektedir.

Bilişim Teknolojileri dersinin sadece 6,7 ve 8. sınıflarda seçmeli ders kategorisinde 1'er saatle sınırlandırılması , ders saati kalmayan öğretmenlerin formatör öğretmene dönüştürülmesi mutsuz bir kesim yaratmıştır.Çok yüksek puanlarla , öğretmen olmak için okumuş ve atanmış bu kesimin öğretmenlik hakları yönetmeliklerle ,genelgelerle oynanarak ellerinden alınmış ve mesleklerini yapamaz hale getirilmişlerdir.

Aynı iktidarın farklı bakanlarının bilgisayar eğitimi ve teknolojilerine olan farklı yaklaşımları bu günkü sorunun temelini oluşturmaktadır.Plansız MEB politikaları ve bakanları önce bir dersi göklere çıkarmış , 4 ve 5. sınıfta bile bu dersleri okutacak kadar gerekli görmüş, tüm okulları bilgisayar laboratuarlarıyla donatmakla övünmüşken; bir zaman sonra aynı dersi sadece orta kademenin bir saatlik seçmeli dersi haline indirgemiş , okulları bilgisayar çöplüğü haline getirmiştir.

Bu süreçte en çok mağdur olan Bilişim Teknolojileri dersi öğretmenleri olmuştur.Bu mağduriyeti gidermenin çok kısa ve net bir yolu vardır:

Kaldırılan ders saatlerinin geri verilmesi ve öğretmenlerimizin alan ve meslek bilgilerini uygulayabileceği derslere girmesinin sağlanması .

Okuldaki teknolojik sorunlar için ise her okulda bir teknik servis elamanının çalıştırılması iyi bir çözüm olacaktır.

Bilişim Teknolojileri mezunları öğretmendir, ara teknik eleman değil.Hele hele bilgisayar tamircisi hiç değil!

 

YENİ-SEN GENEL MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.