Bölücü hükümette

Bölücü hükümette

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bölücüyü dağda aramaya gerek olmadığını belirterek, “Bölücü hükümettedir, iktidardadır." dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bölücüyü dağda aramaya gerek olmadığını belirterek, “Bölücü hükümettedir, iktidardadır. Tehlike ve tehdit budur” diye konuştu. Başbakana inat ülkeyi böldürmeyeceklerini söyleyen Bahçeli, dün Tandoğan Meydanı'nda düzenlenen, 'Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat' mitinginde AK Parti kadrolarından hesap soracaklarını ifade ederek, “Açılımlarını açtıkları gibi kapayacaklar” dedi.


Demokratik açılımı yıkım projesine, açılımı başlatan hükümeti ise taşerona benzeten Bahçeli, özetle şöyle konuştu:

ABD'nin emrinde

* Bu manzara, Türk milletinin dirilişi. Milli davalarımız ver- kurtul anlayışına feda edildi. Çıkarlarımız tehlikeye atıldı. 'Sıfır sorun' denilerek onurumuz ayaklar altına alındı. Ülkemiz, yabancı başkentlerin güdümüne, ABD projelerinin emrine sokuldu. AB ile hastalıklı ilişkiler kuruldu. Türkiye, Kıbrıs'ta Rum'un, Irak'ta Barzani'nin, Kafkasya'da Ermenilerin peşinden koştu.

Söğütözü titresin

* Birliğimizi öyle bir inançla haykıralım ki, ders almayanların suratına şamar gibi insin. Washington, Erbil, Erivan, Kandil, İmralı ve Söğütözü (AK Parti Genel Merkezi'nin bulunduğu yer) titresin. Bu vesile ile buradan Başbakan Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum: Ülkenin güvenlik ve esenliğinden sorumlu sensin. Tüyü bitmemiş yetimin hakkından sorumlusun. Dökülen kanın, kırılan gururun sorumlusu sensin. Kefil olman gereken kanlı teröristler değil. Terörle mücadele senin görevin. Başbakansan gereğini yap ve açılım denen yıkımdan vazgeç. Eşkıyayı masaya davet ettin. İmralı ile işbirliği yaptın. Teröristi Habur'da törenle karşıladın. Kimliğimizi sorguladın. Bizi 36'ya bölmeye çabaladın. PKK'nın yapamadığını sen yaptın. Kanlı terörü hoş gördün ve bizi utanmadan, kanla beslenmekle suçladın.

Tahriklere dikkat

* Açılım dedikçe, bölücüler azıyor. Fırsat dedikçe, İmralı canisi ile Başbakan el ele veriyor. Bin yıllık kardeşliğimiz tehdit altında. Elbette ki bozulan kardeşliğin bedelini Başbakan ve kadroları ödeyecek. MHP'nin nefesi enselerinde olacak. Bu milletin adı, Başbakana ve bölmeye uğraşan Avrupa'ya inat 'Türk milleti'dir. Camileri, okulları, televizyonları ayırmaya hakkınız yok. Van'lıyı İzmir'den, Mardinli'yi İstanbul'dan, kopartmaya hakkınız yok. Bizim gönlümüzde herkese yer var. Biz başkaları sokakta iken, iktidarda olacağız ve terörü devlet gücü ile yeneceğiz. Bizi bu hedeften uzaklaştıracak, bozgunculara fırsat vermeyeceksiniz. İstismarcılara itibar etmeyeceksiniz. Tahrik ve tertiplere dikkat edeceksiniz. Küçük bir kıvılcım, telafisi mümkün olmayan hadiselere neden olur.

Yağmura rağmen Tandoğan

MHP'nin Ankara'nın Tandoğan Meydanı'nda düzenlediği miting yağmura rağmen ilgi gördü. Mitingde dershaneden çocuklarını alıp gelen anneler, öğrenciler ve gaziler yanında yüzlerine üç hilal çizen genç katıldı. Pankart açılmasının yasaklandığı mitingde Türk bayrakları ve MHP bayrakları yanında şehit aileleri çocuklarının fotoğraflarını taşıdı. Bir partilinin taşıdığı cumhuriyet tapusu göze çarptı. Devlet Bahçeli'nin konuşması sırasında bazı partililer gözyaşlarını tutamadı. Nutuk'un dinletildiği mitingde konser ve tiyatro gösterileri yapıldı. Mitingde Kore Gazisi Kemal Öcalan “80 yaşındayım vatana sahip çıkanların peşindeyim” dedi.

Yeni bayrak

MHP, 8 Kasım'daki olağan büyük kurultayında parti programı ve tüzüğünü değiştirdikten sonra şimdi de 40 yıllık parti bayrağını değiştiriyor. Parti bayrağındaki değişim, dün MHP'nin Ankara Tandoğan Meydanı'nda düzenlediği, 'Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat' mitingine yansıdı. Mitingde, MHP'nin mevcut bayrağı ve yeni bayrağı, Türk bayrağı ile meydandaydı. MHP'nin mevcut bayrağı, kırmızı zemin üzerinde, beyaz üç hilalden oluşuyordu. Yeni dizayn edilen parti bayrağı ise beyaz zemin üzerinde kırmızı üç hilalden oluşuyor.Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.