Boğaz'da facianın eşiğinden dönüldü

Boğaz'da facianın eşiğinden dönüldü

Bulgaristan'dan İzmit Körfezi'ne giden kereste yüklü 'Saint Vincent' bayraklı 'Ella J' adlı 150 metre uzunluğunda, 10 bin 782 grostonluk Ro-Ro gemisi dün Boğaz'da karaya oturdu.

Geminin sürüklenme anı amatör kamera tarafından saniye saniye görüntülendi.



Geminin kurtarılması için Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Genel Müdürlüğü'nce çalışma başlatıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Gemide 20 personel olduğunu ve sağlık durumlarında herhangi bir sorun bulunmadığını anlatan Orakçı, "Şu an hepsi gemide. Boğazdaki gemi trafiği normal şekilde devam ediyor. Riskin durumuna göre, boğaz geçişi durdurulabilir. Kurtarma çalışmasının ardından, gemideki arızanın nedeni tam olarak belirlenecek. Gemide kılavuz kaptanın varlığı hem can kaybının yaşanmasını engelledi, hem de çevre kirliliğinin önüne geçti." açıklamasında bulundu.

Ro-Ro gemisi, tiyatro sanatçısı Oya Başar'ın kiracı olarak oturduğu yalının önündeki dalgakıranlara zarar verdi. Olay sırasında kızıyla birlikte yalıda bulunan Oya Başar, çok korktuklarını söyledi. Gazetecilerin, "Korktunuz mu?" sorusu üzerine, "Tabii ki korktuk. Kocaman bir gemi evimizin içine giriyor yani." diye konuştu. Oya Başar, evde panik yaşanıp yaşanmadığına ilişkin soruya karşılık da "Tabii ki panik yaşandı. Kızım üst kattaydı. Ona bir şey olmasın diye avaz avaz bağırarak, çocuğumu alıp dışarı çıktım." dedi.

zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.