Böcek, CHP'yi ne hale getirdi

Böcek, CHP'yi ne hale getirdi

Daha önce Genel Sekreter Önder Sav'ın dinlendiği iddiasıyla ağır suçlamalarda bulunan CHP, Algan Hacaloğlu ve Mesut Değer'in odasından çıkan böcekler konusunda temkinli hareket ediyor

Dinlemenin 'parti içinden' yapıldığını düşünen yönetim, önce iç soruşturma yapacak, ardından polise başvuruda bulunup bulunmama konusunda karar verecek. Odasında böcek bulunan iki ismin de Ergenekon karşıtı olması, dinlemenin örgütün parti içindeki uzantıları tarafından yapılmış olabileceği şüphesini doğurdu.

Önder Sav'ın dinlendiği iddiaları üzerine TBMM'de kurulan Telekulak Komisyonu'nun üyelerinden AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, bu ihtimalin üzerinde durulması gerektiği görüşünde. Özellikle Mesut Değer'in demokrat çıkışlarıyla partideki bazı çevreleri rahatsız ettiğini belirten Üstün, "Mesut Bey, son derece demokrat bir arkadaş. Şemdinli ve Ergenekon konusunda beyanatlar verdi. CHP içinden bu konularda destek görmediğini biliyorum. Homurtuyla ve kaşlar çatılarak karşılanıyor. Bu konularda ileri gitmemesi için uyarı yapılmış olabilir. 'Hareketleriniz izleniyor, çok fazla açıklama yapmayın' demek istenmiş olabilir." şeklinde konuşuyor.

Üstün, Telekulak Komisyonu'nun Sav'ın iddiaları için kurulduğuna, ancak CHP'li üyelerin ısrarla Sav'la ilgili konuşmadıklarına dikkat çekiyor. Sav'ın odasında inceleme yapılması önerisinde bulunduğunu hatırlatan Üstün, şöyle devam ediyor: "CHP'liler olayı farklı yönlere çekerek saptırmaya çalıştı. Önerimi kabul etmediler. Muhtemelen önceki olaydan mahcubiyet duydukları için bu kez suçlamada bulunmadılar. 'Yalancı çoban' durumuna düşmek istemiyorlar. Bu olay iç muhalefetin işi olabilir."

Bu arada CHP'de olayla ilgili geniş bir soruşturma başlatıldı. Hafta sonunda bina teknolojik aletlerle ayrıntılı olarak aranacak. Sav'ın dinlendiği iddialarının ardından, genel merkezi dinlemeyi engelleyen cihazlarla donatmayı planlayan CHP'nin bu iddianın boş çıkması üzerine projeyi hayata geçirmediği de öğrenildi.




vakit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.