Biri siyasi diğeri küresel taşeron

Biri siyasi diğeri küresel taşeron

Bahçeli'den Erdoğan'a: AKP küresel siyasi taşeron, PKK küresel silahlı taşerondur. Yıkım projesini sahiplenenler OHAL'e de karşı olanlardır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın terör saldırıları için “taşeronlar” nitelemesine, “AKP küresel siyasi taşeron, PKK küresel silahlı taşerondur” nitelemesiyle karşılık verdi.
Bahçeli, toplumun öfkeyle dolduğu, bir kıvılcımın büyük olaylara yol açabileceği uyarısında bulunurken, herkesin sağduyulu davranmasının şart olduğunu söyledi. OHAL önerisine yönelik eleştiriler için, “Yıkım projesini sahiplenenler OHAL'e de karşı olanlardır” diyen Bahçeli, “Kim, dün 'hepimiz Ermeniyiz' demişse, bugün OHAL'e karşı olanlar da aynıdır. Kim, Erbil'de peşmerge toplantılarına alkış tutmuşsa, bugün OHAL'e karşı köşelerinde karşı çıkan onlardır” ifadesini kullandı.
Bahçeli, ölen PKK'lılar için “kandırılmış çocuklar“ diyen Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış için de, “Hükümetin ABD'li üyesi” nitelemesini yaptı.
Bahçeli, dün MHP grup toplantısında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün “iyi şeyler olacak” sözünün ardından Erdoğan'ın başlattığı açılım projesinin büyük zafiyet yarattığını, bunun faturasının da ardarda gelen şehitler olduğunu söyledi.
Erdoğan'dan terör saldırılarını gerçekleştiren taşeronların arkasında kimin olduğunu açıklamasını isteyen Bahçeli, “Ya bunları Türk milleti ile paylaşacaktır ya da kendi sorumluluğunu başkalarına atan ve bahane bulan iki yüzlü siyasetçi olarak tarihe geçecektir” dedi.
Bahçeli, Erdoğan'ın Türkiye'yi parçalamak isteyen mihraklara karşı bilerek tepkisiz ve korkak davranmasının “vatana ihanet” anlamı taşıdığını vurgularken, “Dün askerlerimizi şehit edenler, Başbakan Erdoğan'ın törenle kucakladığı teröristlerin açılım arkadaşlarıdır. AKP küresel siyasi taşerondur. PKK küresel silahlı taşerondur. Her iki taşeron aynı merkezden ama ayrı ayrı kanallardan ülkemizi yıkmak için küresel pazarlık usulü ile yıkım ihalesini almışlar ve işe çoktan koyulmuşlardır” diye konuştu.
Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.