Birand'dan Erdoğan'ı anlama itirafı

Birand'dan Erdoğan'ı anlama itirafı

Mehmet Ali Birand, gazetecilikten siyasete ezber bozan açıklamalar yaptı. "Seçim sonrası medyada yandaşlık bitecek" diyen Birand'ın sözleri çok konuşulacak.

Hafta sonları hiç kimseye randevu vermem eşimle, oğlumla, torunumla ve arkadaşlarımlayımdır. İş, hiçbir şekilde hayatıma girmez. Ben de sadece çalışmayı övgü konusu sananlar gibi davranıyordum ama artık biliyorum ki tatil şart. Bunu bana eşim öğretti. En büyük keyfim eşimle gezmek ve deniz. Yeni bir tekne aldım Azimut, 55 feet'lik çok keyifli.

- Tekneniz nerede?

Bodrum'da. Ege'yi dolaşıyorum genelde. Kaptan var ama kendim kullanıyorum, eşim Cemre de kullanır.

- Bir hobiniz de dalışmış...

Evet, Cemre benden daha meraklı. Tahiti'de beraber köpek balıklarına daldık. Hayatı renklendiren şeyler...

- Görmediğiniz ülke kaldı mı?

Var tabii dünya çok büyük. En çok istediğim şey, önümüzdeki birkaç sene içinde artık her şeyi bırakıp Cemre'yi alıp dünya turuna çıkmak. Hem de '80 Günde Devri Alem' gibi, ara vermeden.

- Yani emeklilik planı yaptınız...

Siz bırakmıyorsunuz, iş sizi bırakıyor ya da sağlığınız sizi bırakıyor. Önümde 15-20 senem yok, bu nedenle birkaç sene içinde, artık kıvamına gelmiştir, biter; bittikten sonra da kendi hayatımı yaşamaya başlarım.

- Peki, bırakın da artık gençler gelsin diyenlere ne diyeceksiniz?

Gelsin gençler, gelsinler ve alsınlar, kimse onları tutmuyor. Hiçbir zaman biri bıraktı da yerine gelmedim; hep ben aldım. Bu böyledir, herkes alıyor, kimseye verilmiyor hiçbir şey.

AKŞAM - PAZAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.