Bir şey olmaz demeyin!

Bir şey olmaz demeyin!

Türk Telekom Müşteri İlişkileri yöneticisi Bünyamin Ay, çocuklar tarafından sanal alemde görülen negatif figürlerin onların hafızalarından kolay kolay çıkmayacağını belirtti.

Velilere de uyarılarda bulunan Ay, çocukların özellikle internet kafelerde ne yaptıklarını iyi takip etmelerini istedi.

Antalya'nın Manavgat ilçesi Yunus Emre İlköğretim Okulu'nda velilere 'Çocuklarda kontrollü bilgisayar kullanımı' hakkında bilgilendirme yapan Bünyamin Ay, "Anne ve babalar, çocukların 'ödev yapacağız' diyerek gittiği internet kafelerdeki durumlarını dikkatle takip etmeli. Küçük yaşta sanal alemde görünen negatif bir figür, çocuğun belleğinden kolay kolay çıkmaz." dedi.

Kontrolsüz internet girimlerinin 6-9 ile 9-17 yaş grubu çocuk ve gençler için büyük risk oluşturduğunu belirten Ay, cinsel içerikli sitelere karşı ailelerin her zaman Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİM)'na şikayette bulunabileceklerini kaydetti.         

Çocuklarımız kontrolsüz internet kullanımında çok büyük risk altında olduğunu ifade eden Ay, şunları söyledi: "Çocuklar internet kafelerde gününün büyük çoğunluğunu şiddetli içerikli oyunlar oynayarak geçiriyor. Bunun yanında basit bir ders ödevini araştırırken, aradığı konunun yanında hemen cinsel içerikli reklam çıkabiliyor. Çocuklar, arama motorlarından derslerini araştırırken hemen yanı başında evlilik sitesi çıkıyor. Çocukların sağlıklı internet kullanımı için anne ve babaya çok büyük görevler düşüyor. Çocukları eğitiminde 0-6, 6-9 ve 9-17 yaş çok önemli. Geleceğin dahilerinin hayatını kontrolsüz internet kullanımıyla karartmayalım. Bir defa bakmakla bir şey olmaz demeyelim. Bütün kötü alışkanlıklar bugüne kadar 'bir seferden bir şey' olmaz diyerek başlamıştır." 

Ay, sigara tiryakilerine sorulduğunda çoğunun gençliğinde 'bir kereden bir şey çıkmaz' diyerek içimle başladığını vurguladı.

Yunus Emre İlköğretim Okulu rehber öğretmeni Cengiz Karadağ da kontrolsüz internet kullanımının gelişim çağındaki öğrencilerin ruh sağlığını tehdit ettiğini kaydetti.

Öğrencilerin, internet üzerinde gezinme yaparken aradıkları kelimeyi çağrıştıran çocuğun ruh sağlığını bozacak şekillerin çıkabileceğine dikkat çeken Karadağ, şiddet içerikli oyunlarında çocukları hırçın, kavgacı ve arkadaşlarına şiddet uygulama yönelte bileceğini ifade etti. 

Çocuk belleğinde oluşan negatif görüntülerin kolay kolay silinmediğini belirten Karadağ, çocuk eğitimi ve hafıza kullanımında 0-6, 6-9 ile 9-17 yaşının çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

habervaktim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.