Bir öğretmen günde kaç saat uyumalı?

Bir öğretmen günde kaç saat uyumalı?

Uzmanlar, öğretmenlerin başarılı olabilmeleri ve öğrencilere faydalı olabilmeleri için en az 7 saat uyumaları gerektiğini söylüyor.

 

Uzmanlar, öğretmenlerin başarılı olabilmeleri ve öğrencilere faydalı olabilmeleri için en az 7 saat uyumaları gerektiğini söylüyor.
Doktor Fatih Kalkınç, 7 saatten az uyuyan öğretmenlerin öfkelendiğini ve agresif bir yapıya büründüğünü belirerek, öğretmenlere erken uyuma tavsiyesinde bulundu.
 
Manisa'da "Öfke kontrolü" seminerinde konuşan Kalkınç, gece 23.00'te yatağa giren bir öğretmen ile 02.00'de yatan bir öğretmen arasındaki farkı ortaya koydu. Kalkınç, herkesin öfkeli kişilerin yanındandan uzaklaşması gerektiğini tavsiye etti.
 
Dr. Kalkınç, “Öfkeli bir insana bir şey anlatmayın. İzmir’de geçtiğimiz günlerde bir öğrenci, öğretmenini bıçakladı. İnsanlar kontrolden çıkmaya başladı. Eğer bir kişi, ‘Ben intihar edeceğim, kendimi bıçaklayacağım.’ dese, yüzde 1 bir ihtimal bile olsa hemen bir psikiyatriste göndeririz.” dedi. Öğretmenin öğrenciyle güç yarışına girmemesi gerektiğinin altını çizen Kalkınç, “Öğrenciyle güç yarışını girildiği zaman kazansan da sen kaybetmiş olursun. Önemli olan, bir insanın öfke durumuna gelmemesini sağlamaktır. İnsanlar öfkelendiğinde hemen sakinleştirilmeli. Çok sinirlendiğimiz zaman durumumuzu değiştirelim; oturuyorsak ayağa kalkalım, gezelim" uyarısında bulundu.
 
Öfkeli bir insana tepki verilmemesi gerektiğini vurgulayan Fatih Kalkınç, “Öfke zamanında mantık kaybolduğu için hiç kabul edilmeyecek durumlar ortaya çıkar. Öfkeli olduğumuzda sabrımızı tükenir. Öfke bulaşıcıdır. Cep telefonu, insanlara negatif enerji verir. Hiçbir zaman cep telefonunuzu üstünüzde taşımayın, çantada taşımaya dikkat edin. Size enerji veren eşyaları taşıyın. Öfkeden ne kadar uzak durulursa insan için o kadar iyi olur" görüşünü dile getirdi.
 
memurhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.