Bir nesil tehlikede Farkında mısınız

Bir nesil tehlikede Farkında mısınız

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, son dönemde yayınlanan Televizyon programları ve dizilere tepki gösterdi.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, son dönemde yayınlanan Televizyon programları ve dizilere tepki gösterdi. TV yöneticilerine “değerlerimizi tüketen programlara son verin” çağrısı yapan Bayraktutar “Bir nesil tehlikede! Farkında mısınız?” dedi.


Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Bayraktutar, Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna en fazla şikâyet edilen programların başında Türk dizilerinin geldiğine dikkat çekti. RTÜK'e yapılan şikayetlere mercek tutulduğunda; "Türk Aile Yapısına ve Ahlaka Aykırılık" konusunda yapılan değerlendirmelerin yüzde 78'i, "Milli ve Manevi Değerlere Aykırılık" konulu kritere ilişkin şikayetlerin yüzde 77'si ve "Program Kaldırılsın" şeklinde gelen şikayetlerin yüzde 75'i dramatik dizilerle ilgili olduğunu dile getiren Bayraktutar “Söz konusu şikâyetleri değerlendiren RTÜK gerekli cezai yaptırımlara gitse de kalıcı çözümün medya yöneticilerinin atacağı adıma bağlı olduğuna inanıyoruz. Ve medya yöneticilerine; 'maddi ve manevi değerlerimizi tüketen programlara son verin' çağrısı yapıyorum” dedi.

-MANEVİYATTAN UZAK DİZİLER ÇOCUKLARIN RUH DÜNYASINI BOZUYOR-

Bayraktutar, reyting uğruna yayınlanan dizilerin seviyesizleştiğine vurgu yaparken, yeteri kadar din eğitimi almayan yeni neslin, bu diziler ile iyice yıpratıldığını kaydetti. Bayraktutar “Diziler maneviyattan uzak hayatları dayattıkça da çocukların ruh dünyaları bozuluyor. Büyük bir tahribatla karşı karşıya kalan gençlik uçurumun kenarına itiliyor. Gençlerimizi çağdaşlaşma adı altında ahlaken yozlaştıran ve manevi değerleri yok eden dizilere artık bir son verilmelidir. Toplumu ayakta tutan değerlerimizin reyting uğruna yıkılması, ülkeye yapılan en büyük kötülüklerdendir” diye konuştu.

-RAMAZAN AYI İSTİSMAR EDİLİYOR-

Başkan Bayraktutar, Ramazan ayı dışında dini içerikli programların yayınlanmamasını da Ramazan ayının istismarı olarak değerlendirdi. “Batıya özenip İslam dinini yok sayacak projelere imza atanlar, Ramazan Ayı geldiğinde vatandaşların dinî hassasiyetlerini sömürmeye başlıyorlar” diyen Bayraktutar, “Büyük çelişkilere imza atıyorlar. Oysa bizim onlardan beklentimiz, tümüyle insanlara varlık nedenlerini anlatan programlara imza atmalarıdır. TV'lerde İslam kardeşliği şuuru çerçevesinde konular işlenmeli, fikri planda gençleri besleyip doğrulara özendirme temel kural olmalıdır” dedi
MEMUR.BİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.