BİR HARF, BİR KELİME, BİR CÜMLE KARANLIĞA SON VEREBİLİR

BİR HARF, BİR KELİME, BİR CÜMLE KARANLIĞA SON VEREBİLİR

BİR HARF, BİR KELİME, BİR CÜMLE KARANLIĞA SON VEREBİLİR

Kadınları cehalete mahkum eden bir toplum geleceğini de karanlığa mahkum etmiş demektir

 Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde düzenlenen Ana-Kız Okuldayız Okuma Yazma Kampanyası Sertifika Dağıtım Töreni, 27 Haziran 2011 Cuma günü, Keçiören Halil İbrahim Sofrası’nda yapıldı.

 Eğitim imkânlarından yararlanamamış zorunlu eğitim yaşını geçirmiş genç kız ve kadınların cehaletten kurtarılıp aydınlatılması için 08 Eylül 2008’den 08Eylül 2012’ye değin sürecek olan “Ana Kız Okuldayız Okuma Yazma Kampanyası”nı başlatan ve “Kadınları cehalete mahkum eden bir toplum geleceğini de karanlığa mahkum etmiş demektir.’’diyen Sayın Emine Erdoğan, sertifika töreninde yaptığı konuşmada “Gönülden desteklediğim Ana-Kız okuldayız kampanyasında bugünlere gelmenin heyecanını yaşıyorum.  Bugüne kadar 384 kurs açılmış ve bu kurslara 8441 vatandaş katılmıştır. 1063’ü erkek, 7083’ü bayan olan kursiyerlerden 5000’i okuma yazma öğrenmiştir. Keçiören ilçesinden bu kurslara, diğer ilçelere nazaran daha fazla katılım olması ve başarı gösterilmesi bir Keçiörenli olarak beni ziyadesiyle gururlandırmıştır.  Ana-Kız Okuldayız kampanyası çerçevesinde Türkiye’nin değişik yerlerinde bizleri duygulandıran örnekler yaşadık. Ankara, Sincan’da 86 yaşındaki bir teyzemiz, tekerlekli sandalyesi ile okuma yazma mücadelesi verdi. Antalya’nın Alanya ilçesinde azimli bir çalışmayla seracılıkta çalışan ve okuma fırsatı bulamayan yedi kardeş için sıra ve tahtalar seralara götürüldü. Silifke’de 7 çocuk 16 torun sahibi 72 yaşındaki teyze okuma yazma öğrendi. Sinop’ ta bir hanım kardeşimiz pazarda yaşadığı sıkıntı üzerine, okuma yazma öğrenmeye karar vererek kurslara katıldı. İnsanlardaki bu azim ve heyecanı görünce bizim de bu yoldaki azim ve gayretimiz artarak devam ediyor. Bu kurslar sayesinde hayata bakışı değişen nice insanımız var. Hedefimiz kursiyer sayısını her geçen gün artırarak okur yazarlığı %100’ e çıkarmaktır. İlköğretimdeki okullaşma %100 oranındadır, amacımız bu oranı eğitimin diğer kademelerinde de %100’e çıkarmaktır. Açılan 163 bin derslikle, okullara sağlanan teknolojik donanımlarla, 89 yeni üniversiteyle eğitime yeni hizmetler sunuldu. Bizlerin göremediği birçok imkân yeni nesle sağlandı.  Bu yeni bir Türkiye’ dir. Bu oluşuma katkı verdiğim için şahsen onur duyuyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasını bitirdi.

 Ankara Valisi Alaaddin Yüksel “Cahil kalamam diyerek bu kurslara katılan anne ve kızları tebrik ediyorum.’’ diyerek kampanyaya destek veren herkesi kutladı. Ankara’da birkaç yıl içinde herkesi eğitim ışığından yararlandıracaklarını ve okur yazar olmayan kişilere ulaşarak, eğitim güneşi Ankara’da herkesi aydınlatıncaya kadar, çalışmalarını sürdürmeye devam edeceklerini söyleyen Yüksel, “Doksan yıl öncesinden Yüce Türk milletinin Maarif Kongresi’nde bilim ve teknolojinin önemi belirlenmiştir. İnanıyoruz ki bilimsel metotlarla yetiştirdiğimiz çocuklarımız, gençlerimiz kendilerine sunulan imkanlarla, kabiliyetlerini ortaya koyacak, dünyada başarılı olacak ve ülkelerini en iyi şekilde temsil edeceklerdir. Çağdaş Ankara’ nın eğitim yapılanmasında 50 bin öğretmen ve 900 bin çocuğu dünya ile yarıştırıyoruz. Bu konuda çok kararlı, fevkalade inançlıyız. Kısa zamanda Ankara’daki derslik başına düşen öğrenci sayısını 25’e düşürerek gelişmiş ülkelerin standardını yakalayacağız. Ankara olarak bu medeni yarışta üzerimize düşeni yapıyoruz.’’ dedi.

Üç yıl sonra artık bu tür programlar düzenlemeyeceğiz

 İl Millî Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ise okuma yazma seferberliği kampanyası kapsamında gerçekleştirilen törende; Ana-Kız Okuldayız Okuma Yazma kampanyasının tüm zamanların en büyük kampanyası olduğunu, bu ifadenin gerçekten karşılığını bulduğunu söyledi. Kâmil Aydoğan; “İnanıyorum ki üç yıl sonra artık bu tür programlar düzenlemeyeceğiz, başka konulara yöneleceğiz. Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan bu kampanyada, Sayın Valimizin önümüze koyduğu hedefle 50 bin 500 kişi okur yazar olmuştur. Bunların 27 bini Eylül ayından itibaren gerçekleşen rakamdır. Altı ayda 27 bin kişiyi okur yazar yaptık. Üç yılda da 125 bin kişiyi okur yazar yapacağımıza inanıyorum. 80 yılda Ankara’da ki derslik sayısı 14 bin iken, son sekiz yılda 10 bin daha eklenerek katlanmıştır. Diğer kurum ve kuruluşların da katkısı ile inşaatı halen devam 2300 dersliğimiz var. Ankara eğitimde 3 yıl sonra çok farklı bir şekilde konuşulacak.” dedi.

 Eylül ayından itibaren “Büyüklerimi sayıyorum, küçüklerimi seviyorum” adı ile yeni bir proje başlatacakları haberini de veren Aydoğan, kursiyerleri tebrik ederek konuşmasını bitirdi.

 Törende bir konuşma yapan Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız şu zamanda okuma yazma bilmemenin bir mazereti olamaz. Cahillik benim kaderim değil diyen vatandaşlarımızın mutlu gününde bir aradayız” diyerek kursiyerleri kutladı.

 Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise; “Millî seferberliğe dönüşen kampanyayı biz de destekliyoruz. Bu tüm yöneticilerin en temel görevidir. Okuma yazma öğrenmekle kalmayın, diplomanızı da alın. Diploma edinmeniz için belediye olarak kurslar açtık” dedi.

 Keçiören Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Halk dansları topluluğunun gösterisi ve velilerden oluşan koronun bir konserinin de yer aldığı tören kursiyerlere sertifikalarının dağıtımı ile son buldu.

http://ankara.meb.gov.tr/sistem/haberdetay.aspx

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.