'Bir değil, gerekirse bin dava açacağız'

'Bir değil, gerekirse bin dava açacağız'

İstanbul'da, okulda kırılan lavabonun boğazını kesmesi sonucu ölen Efe'nin annesi, "Müfettişler 'ihmal yok' diyor. İhmal yoksa Efe nerede?" diye isyan etti

Dumlupınar İlköğretim Okulu'nda, düşüp kırılan lavabonun boğazını kesmesi sonucu hayatını kaybeden 6 yaşındaki Efe Boz'un ailesi öfkeli. Nurdan ve Kemal Boz, "Müfettişler 'ihmal yok' diyor. İhmal yoksa Efe nerede?" diye isyan etti ve bu şekilde bir ölümü asla kabullenmeyeceklerini, dava açıp sorumlulardan hesap soracaklarını söyledi.

OKULA GİTMEK İSTEMEMİŞTİ
Her sabah olduğu gibi o gün de Efe'yi okula kendisinin bıraktığını söyleyen anne Boz, gözyaşları içinde birlikte geçirdikleri son dakikaları anlattı: "O gece huzursuzdu, hiç uyumadı. Sabah kalktığında okula gitmek istemiyordu. İkna ettim. Daha sonra kurşun kaleminin bittiğini söyledi. Kalem alıp yürüye yürüye okula gittik. Pazarın içinden geçtik. Çok şakacı bir çocuktu. Bir pazarcıya 'Bu fasulye 7.5 lira. Hem kaynasın, hem oynasın' diye laf attı. Okulun kapısına gelince, hep yaptığı gibi önce sağ sonra sol yanağıma öpücük kondurdu. 'Bir de gıdık istiyorum' deyip boynumdan öptü. Son lafı 'Okula geç kaldığım için öğretmenimden özür dilemen gerek. Çünkü bu senin suçun' oldu. Çok akıllı ve tüm okulun hayranlığını kazanmış bir çocuktu."

'DÜŞMEMEK İÇİN TUTUNMUŞ'
Oğlunun tuvalette ayağının kaydığını, düşmemek için lavaboya tutunduğunu ifade eden Boz, "Cenazede Efe'nin arkadaşının annesi yanıma gelip, oğlunun olayı gördüğünü söyledi. Ayağı kaymış ve lavaboya tutunmaya çalışmış. Çocuk o günden beri uyumuyor, ışıkları dahi kapattırmıyormuş. Efe'nin lavaboya asıldığı söyleniyor ama o kadar titizdi ki, ellerini yıkarken asla lavaboya dokunmazdı. Neden yanında bir görevli yoktu ve neden yerlere kaydırmaz konulmamıştı? Oğlum ihmal kurbanı" dedi.

BAŞKA 'EFE'LER ÖLMESİN
Olayın meydana gelişiyle ilgili kimsenin tam olarak bilgi vermediğini belirten baba Kemal Boz ise, öfkesini "Bir değil, bin dava açmam gerekse de açacağım. Kim sorumluysa cezalandırılmasını istiyorum. Davamızın peşini bırakmayacağız. Okula güle oynaya gönderdiğiniz oğlunuzun akşam cesediyle karşılaşıyorsunuz. Hangi anne baba böyle bir ölümü kabullenir ki? Başka Efe'lerin ölmesini istemiyoruz" cümleleriyle dile getirdi. Boz çifti, şimdi tek tesellilerinin 14 yaşındaki kızları Yağmur olduğunu söylüyor. Olayı psikolog eşliğinde öğrenen ancak kabullenmek istemeyen Yağmur ise kardeşinin oyuncaklarını elinden bırakmıyor. Efe'nin yatağında oturup, fotoğraflarını öpüyor.
sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.