Berlin’de esrarengiz isimlerle sır toplantı!

Berlin’de esrarengiz isimlerle sır toplantı!

Abdullah Gül uluslararası derin ilişkilere sahip Bertelsmann Vakfı’nda, ünlü isimlerle birlikte basına kapalı toplantıya katıldı

Haber:Salim YAVAŞOĞLU

Baş başa görüştüler

AKP’de, Tayyip Erdoğan yanlılarının hedefe koyduğu 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Berlin’de Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile önceki gün gerçekleştirdiği baş başa görüşmesi siyasi çevreleri hareketlendirdi. Basına kapalı toplantıyla ilgili bilgi verilmedi.

Derviş de oradaydı...

Orta Doğu’da ABD-İsrail yanlısı çözümler peşinde koşan Bertelsmann Vakfı’nın  kapalı toplantısına Abdullah Gül’ün yanısıra  Yahudi asıllı ABD eski Dışişleri Bakanı Albright, Almanya eski Dışişleri Bakanı Fischer ve AKP iktidarının taşlarını döşeyen Derviş de katıldı.

Yahudi yanlısı kuruluş

Soros Vakfı gibi faaliyetleri ile tanınan Bertelmsann Vakfı’nın resmi amacı, “bireysel ve toplumsal özgürlükleri desteklemek ve dünya çapında karşılıklı anlayışı geliştirmek.” Vakıf, medyada Yahudi yanlısı Der Spiegel ve Wikipedia’yı kontrol ediyor.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bertelsmann Vakfı’nda yapacağı konuşma için dün Almanya’nın başkenti Berlin’e geldi. Gül, buradaki temasları çerçevesinde önceki gün Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile görüştü. Dışişleri Bakanlığı Konukevi olan Villa Borsig’de yapılan görüşme basına kapalı gerçekleşti. Son dönemde partisi AKP’de, Erdoğan yanlılarının hedefinde olan Gül’ün, Steinmeier ile baş başa yaptığı bu görüşmeyle ilgili bir açıklama yapılmadı. Abdullah Gül’ün ayrıca Aspen Forum tarafından Bertelsmann Vakfı’nda düzenlenen ve iki gün sürecek olan dünkü ilk toplantıda da bir konuşma yaptı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen bu toplantıya ABD eski Dışişleri Bakanı Albright, 2000 ve 2001’de yaşanan iki mali krizin ardından Türkiye’ye davet edilen ve Bülent Ecevit hükümetinde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yapan Kemal  Derviş ve Almanya eski Dışişleri Bakanı Joschka Fischer de katıldı. Vakfın son toplantı bugün yapılacak. 11. Cumhurbaşkanı Gül bugün ayrıca Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği’nde düzenlenecek iftara katılacak ve Türk sivil toplum temsilcileriyle bir araya gelecek. Kemal Derviş’in de bugünkü son toplantıda bir konuşma yapacağı öğrenildi.

Kimler vardı?
Madeleine Albright: ABD’nin ilk kadın Dışişleri Bakanı. 20 Ocak 2001’e kadar bu görevde kaldı. Columbia Üniversitesi’nde kamu hukuku ve yönetim doktorası yaptı. Bakan olmadan önce ABD’nin BM nezdinde büyükelçisi olarak görev yaptı. 1997’de Yahudi dedesi ve büyükannesinin Auschwitz’de öldüğünü öğrendi. Babası Çek diplomatı, Nazi ve komünist rejimlerinin mağduru Joseph Korbel’di. Albright halen Georgetown Üniversitesi’nde diplomasi dersleri veriyor. 
Kemal Derviş: 1973-77 arasında ODTÜ ve Princeton Üniversitesi’nde ekonomi alanında ders verdikten sonra 1977’de Dünya Bankası’na girdi. Bu kurumda 1996 yılında Ortadoğu ve Kuzey Afrika’dan sorumlu başkan yardımcılığına yükseldi. 2000 ve  2001’de yaşanan iki mali krizin ardından Türkiye’ye davet edilen Derviş,  Dünya Bankası’ndaki görevinden ayrılarak 
3 Mart 2001’de Bülent Ecevit hükümetinin Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini üstlendi. 3 Kasım 2002’de CHP’den İstanbul milletvekili seçildi. 9 Mayıs 2005’de milletvekilliğinden istifa ederek ABD’ye döndü.

Yahudi yanlısı kuruluş Bertelsmann Vakfı

Abdullah Gül’ün dün bir konuşma yaptığı Bertelmsann Vakfı, turuncu devrimlerle tanınan Soros Vakfı gibi faaliyetleriyle biliniyor. Bu vakıf, 1977 yılında Reinhard Mohn tarafından Almanya’da kuruldu. 2008 yılında Kuzey Amerika kolunu da devreye sokan vakfın temeli aslında yaklaşık 3 yüzyıl önceye uzanıyor. Vakfı adı verilen Carl Bertelsmann, kurucu Reinhard Mohn’un büyük büyük dedesi. 1891-1950 yılları arasında Almanya’da yaşayan Bertelsmann’ın 1835’te bu ülkede kurduğu yayın şirketi, 2007 verilerine göre 63 ülkeye yayılarak faaliyet gösteren dev bir medya imparatorluğuna dönüşmüş. Şirketin 2007 yılı cirosu ise yaklaşık 19 milyar euro olarak belirtiliyor. 

Bilderberg toplantıları
Vakfın dünya çapında “bireysel ve toplumsal özgürlük” ile ilintili 700 proje için 1 milyar doların üzerinde para harcadığı vurgulanıyor. Vakfın Avrupa’da Almanya’nın kuzeyindeki Gütersloh kentindeki merkezinin dışında İspanya’nın Barcelona ve Belçika’nın Brüksel kentlerinde şubeleri bulunuyor. Kuzey Amerika kolunun merkezi ise Washington’da. 300 daimi çalışanı olduğu belirtilen vakfın etkinlikleri arasında küresel ekonomi dinamiklerini harekete geçirecek projelere verilen destekler de bulunuyor. Bu vakıf aynı zamanda Bilderberg toplantılarının organizasyonunu gerçekleştiriyor, diğer bir Yahudi site olan Wikipedia’yı kontrol ediyor. İsrail ve Yahudi yanlısı olmakla itham edilen Der Spiegel dergisinin de Bertelsmann Vakfı tarafından kontrol edildiği iddia ediliyor.

Ekonomik erozyon 
Başka bir iddiaya göre Soros’un birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de yarattığı neoliberalist toplumsal ve ekonomik erozyonun benzerini kültür endüstrisi bazında Almanya’da ve birçok Avrupa Birliği ülkesinde Bertelsmann Vakfı organize ediyor. Bertelsmann, Almanya’daki sosyal devletin altını oymuş ve oymaya devam ediyor. Bununla da kalmayarak “sivil toplum örgütü” maskesi altında neoliberalizmi empoze edip yayan kurum ve kişilere danışmanlık hizmetlerinde ve maddi yardımda bulunuyor. Orhan Pamuk’un kitaplarını ABD’de ve Avrupa’da basan, büyük reklamlarla piyasaya süren ve ona Nobel Edebiyat Ödülü verilmesine ön ayak olduğu iddia edilen yayınevleri de Bertelsmann “Şirketi” ne ait.

Yeni Çağ Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.