Benzine zam okkalı oldu

Benzine zam okkalı oldu

Benzine yine zam geldi. Öyle indirimlerdeki gibi 3-5 kuruş değil. Zam her zamanki gibi okkalı oldu.

Petrol fiyatları düştüğünde 3'er 5'er kuruşluk indirim yapan hükümet, zamda çok cömert davrandı. Petrol fiyatındaki yükseliş, pompa fiyatlarında 9 kuruşluk zamla yansıdı.

Son iki indirimden nasiplenmeyen motorin ise daha büyük zam yedi. Motorin fiyatları 13 kuruş artırıldı.

YENİ BENZİN FİYATLARI
ZAMMA TEPKİ GELDİ

Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya, 150 dolar seviyelerinden 37 dolara kadar düşüş seyrinde hiç indirim yapmayan firmaların ani artışları hemen yansıttığını söyleyerek, ''indirirken 3'er 5'er kuruş, zam yaparken ise 9'ar 13'er kuruş birden oluyor'' dedi.


Ankara ve İzmir'de BP, Shell, Petrol Ofisi (PO) ve OPET bayilerinde 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı, 2.71 TL'den 2.80 TL'ye yükseldi.
İstanbul'da ise söz konusu dağıtım şirketlerinin bayilerinde 2.72 TL olan 95 oktan kurşunsuz benzin 2.81 TL'den satılmaya başladı.

MOTORİN FİYATLARI

Motorine ise 9-13 kuruş arasında değişen tutarlarda zam yapıldı. Buna göre motorin Ankara'nın BP, Opet ve Shell bayilerinde 2.56 TL, PO'da 2.54 TL, İstanbul'un BP ve Shell bayilerinde 2.51 TL, PO'da 2.49 TL, Opet'te 2.52 TL'den satılıyor.

İzmir'de ise motorinin fiyatı BP ve Shell'de 2.50 TL, Opet'te 2.51 TL, PO'da 2.48 TL olarak belirlendi.

Dağıtım firmalarının belirlediği tavan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve şehirlere göre küçük çaplı değişiklikler gösteriyor.


vatan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.