'Benim adım Nevruz'

'Benim adım Nevruz'

Nevruz'a ilginin artırılması ve çocuklarda Nevruz bilincinin oluşturulması amacıyla 9 alışveriş merkezinde stantlar kurulacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakanlık, geleneksel Nevruz'u kutlamak amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY), TRT ile Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Ankara Valiliği işbirliğiyle düzenlenecek etkinlikler kapsamında, 21 Martta Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve TÜRKSOY Genel Müdürü Düsen Kaseinov, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törene katılacak.

Bakanlığın Türkiye genelindeki tüm resmi ve özel okullarda düzenlediği ''Türk Kültüründe Nevruz'' yarışmasında dereceye girenler de ödüllerini AKM'deki törende alacak. Öğrencilere ödüllerini Günay'ın vereceği törende, Nevruz etkinlikleri çerçevesinde kutlamalara gelen grupların katılacağı özel programlar düzenlenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonunda Türk dünyasından gelecek sanat toplulukları da etkinlikler çerçevesinde konserler verecek.

Nevruz etkinliklerinin tanıtımı amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bastırılan afiş, broşür, el ilanları ile hazırlanan CD'lerin illerin yanı sıra yurt dışında da dağıtımı yapılacak.

-DANS GÖSTERİLERİ-

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Nevruz Bayramı'na olan ilginin artırılması ve çocuklarda Nevruz bilincinin oluşturulması amacıyla bu yıl, Ankara'daki 9 büyük alışveriş merkezine Nevruz stantları kuracak.

Oluşturulacak stantlarda çocuklara Nevruz'la ilgili bebek, top, balon, yap-boz, tişört ve kültür haritaları dağıtılacak.

''Benim Adım Nevruz'' isimli hikaye kitabı ve çizgi film CD'leri ile boyama kitabının da dağıtılacağı sergilerde çocuklara bez bebekler hediye edilecek. Ayrıca bu merkezlerde, TÜRKSOY'un Türk Cumhuriyetlerinden davet ettiği topluluklar da dans gösterileri sergileyecek.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=826671&title=benim-adim-nevruz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.