Ben Uğraşamam, Öğretmen Uğraşsın diyen İl Müdürleri

Ben Uğraşamam, Öğretmen Uğraşsın diyen İl Müdürleri

Ben Uğraşamam, Öğretmen Uğraşsın diyen İl Müdürleri

MEM’lerin norm bilgilerini açıklamaları bekleniyor. Bazı Müdürlükler bu listeleri yayımlarken bazı iller yayımlamamayı tercih etti.


Bu listeleri sistemden almak en fazla 3 dakika sürecekken, buna rağmen listeleri yayımlamayan müdürlüklerin ne düşündüğünü merak ettik. Gün içerisinde öğretmen ihtiyaç listesini açıklamayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden birine sorduk; “neden öğretmen ihtiyaç listesini yayımlamıyorsunuz?

Bazı illerin listeleri yayımladığını ve bu listelerin, zaten mağdur duruma düşmüş öğretmenlerin tercihlerinde öğretmenlere yol gösterici olacağını söylediğimizde aldığımız yanıt şaşırtıcıydı. Yetkili bu yanıtımız üzerine “ben uğraşacağıma öğretmen uğraşsın” demeyi tercih etti.

ÖĞRETMENE DERT ANLATMAK İSTEMİYORUM!

MEM yetkilisinin listeleri açıklamamaktaki ısrarının sebebini sorduğumuzda yetkili “listeleri yayımladığımızda belki o kurumlardan emekli olanlar olacak, listede olmayan normlar açılacak, o zaman da bu kurum listede yoktur diye başım ağrıyacak. Her gelen öğretmene dert anlatmak istemiyorum.” açıklamasında bulundu.

Bu listelerin “bilgilerde değişiklik olabileceği ve sadece bilgilendirme amaçlı” notuyla yayımlanmasının yeterli olabileceğini belirttiğimizde de yetkili bu şekilde sorunlarla hiç uğraşmak istemediğini belirtti.

Son olarak ihtiyaç yayımlayan illeri örnek göstermemize karşılık bu illerin büyük yanlış yaptığı, sorun yaşayacakları ve bir daha böyle bir açıklama yapmaktan kaçınacaklarını belirten yetkili bu konuda kararlı olduğunu da belirtti.

Dolayısıyla ihtiyaç listelerini yayımlamayan illerin bazı tereddütler taşıdığı ortada. Belli ki MEM’ler de bakanlıktan çekinmekte, kimse sorumluluk altına girmek istememekte.

Başlıkta da belirttiğimiz gibi yetkililerin genel görüşü “ben uğraşamam, öğretmen uğraşsın” yönünde.
 
eğitimciyiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.