'Ben gerilimden yanayım'

'Ben gerilimden yanayım'

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor.

İşte konuşmasından satırbaşları;

G-20'de İsrail saldırısını, İran'ın nükleer programıyla ilgili yürüttüğümüz diplomatik girişimleri ilettik. Görüşmelerimizde ağırlıklı konu başlığı terördü. Yeterli uluslar arası desteği alamadığını, teröre destek verildiğini gizli veya açık olarak, bunları da kendilerine anlatma fırsatımız oldu. Buradan finansal desteği nasıl sağladıklarını liderlere aktarma fırsatımız oldu.

Müttefiklerimizde somut adımlar beklediğimizi de ifade ettik. Artık sadece söylemlerle netice alınamayacağını, somut eylemlerle ortak hareketin ortaya kararlı bir şekilde konulması gerektiğini vurguladık.

MEDYAYI SUÇLADI

G-20 zirvesi öncesinde Obama ile uzunca bir görüşmemiz oldu. İran'ın nükleer programı, Gazze ambargosu, gemilere saldırı konularını açık ve samimi şekilde ele aldık. Obama'nın kaygılarımızı ve hassasiyetlerimizi paylaştığını görmekten memnuniyet duydum. İki dostun birbirini anlaması elbette çok önemlidir. Saldırı sonrasında da yaptığımız görüşmelerde de hissetmiştik. ABD'nin Türkiye'nin hassasiyetlerini dikkate aldığını görmek memnuniyetimizi artırmıştır.

Bir şeyi özellikle ve üzülerek ifade etmek istiyorum. Türkiye'de medyanın bizim görüşmelerimizi farklı şekilde vermesi çok önemli. Yani bunların kimden yana olduğunu anlamakta ben zorlanıyorum. Yayınladıkları haberlerin, attıkları başlıkların bizim görüşmelerimizle alakası yok. Bunları yapmak, sadece teröre yataklık yapar başka bir şey yapmaz.

Kendi ülkesinin Başbakan'ını, kendine göre zorda bırakacak, yapmadığım konuşmadığım bu görüşmeleri, yapılmış görüşmeler gibi vermek insanın kanına dokunuyor. Siz bu ülkenin medyası olacaksınız ve sadece Ak Parti'yi nasıl yıpratırız diye uğraşacaksınız, bir yandan sağdan bir taraftan soldan vurmak ne basın ve ahlak ilkelerine ne de insani ilkelere sığar.

"EVET BEN GERİLİMDEN YANAYIM"

“Yahu Başbakan hala gerilimden yana.” Bunları söylemek gerilimse kusura bakmasınlar ben gerilimden yanayım. Kimse bizden sululuk beklemesin. Biz ciddi bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yönetiyoruz. Ciddiyetimizin gereğini her zaman ortaya koyacağız.

ERKEN SEÇİM

Erken seçim talepleri, OHAL istemek en hafif deyimiyle fırsatçılıktır. Bizim söylemlerimizi eleştirenler kendi üslubuna baksın.

TAŞERON TARTIŞMASI

Bizim terör örgütünü taşeron olarak nitelememizden rahatsız olanlar var. Taşeron polemiği PKK'yı temize çıkarmaya kadar götürdü. Teör örgütünün bazı örgütlerle bağlantısı olduğu iddianamelerde yer aldı.

AÇILIM BİR ZİHNİYET DEVRİMİDİR

AKP buralara manşetlerle gelmedi, manşetlere rağmen geldi. Milletin menfaatlerini çiğneyecek kadar sağduyularını yitirenler var. Başını kuma gömenler açılımı da çözümü de anlayamazlar. Bu ülkedeki farklı etnik kökendeki vatandaşların sorunu yıllarca görmezden gelindi. Demokratik açılım bir zihniyet devrimidir. Statükocu anlayışlar tarihe gömüldüğü için eleştiriyorlar.

HABUR'DAN GELENLERİ HÜKÜMET Mİ TUTUKLADI?

Olay sadece yasama ve yürütmenin attığı adımlarla bitmiyor, yargının atacağı adımlarda önemli. Biz parti kapatmaya karşı olduğumuzu söyledik. Ama DTP de kendisini kapttırmak için elinden geleni yaptı. Tutuklamlar nedeniyle hükümeti suçluyorlar. Habur'dan gelenleri hükümet mi tutukladı. Kimse destek vermese de, biz halkımızın desteğiyle açılıma devam edeceğiz.

BU AZ ŞEY Mİ?

OHAL'i biz kaldırdık, Türkiye bugün hep birlikte OHAL'e karşı çıkıyor. Bu az şey mi? Bu ülkede yıllardır konuşulmayanlar konuşuluyor, çeteler açığa çıkarılıp yargılanıyor.

Süreç sancılı olacak, bu sürecin başarıya ulaşmasından rahatsızlık duyanlar var. Açılımdan vazgeçersek Türkiye keybeder, biz vazgeçmeyeceğiz.

LİDERLERİ DAVET EDECEĞİM

En kısa zamanda ben Başbakana sıfatı ile daveti yapacağım bakalım kimler gelecek göreceğiz. Gelenlerle bu konuları görüşelim. Parlamento içi, parlamento dışı herkesi davet ederim, yeter ki oturalım konuşalım. birliklte çözüm arayalım. Kimin teklifi vbarsa ön yargısız olarak ona kulak veririz.
Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.