BEN DAYANIRIM KARACİĞERİ KARDEŞİME VERİN’

BEN DAYANIRIM KARACİĞERİ KARDEŞİME VERİN’

Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde zatürree hastalığı yüzünden beyin ölümü gerçekleşen 1 yaşındaki Uğur Berat Zorlu'nun organları ailesi tarafından bağışlandı.

Bağışlanan organlardan karaciğer, ambulans uçakla getirildiği Gaziantep’te doğuştan karaciğer yetmezliği olan Esengül (7) ya da ağabeyi Osman Kormaz’a (10) nakledilmesi için ambulans uçakla Gaziantep’e getirildi. Doktorlar ve aile iki kardeş arasında nasıl bir seçim yapacaklarnı düşünürken, ağabey Osman’ın, “Ben dayanırım, organı kardeşime takın” demesi herkesi duygulandırdı. Gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla karaciğer Esengül’e nakledildi. Kardeşinin iyileşmesine sevindiğini belirten Osman, “Bana da organ bulunmasını istiyorum. İyileşmek, arkadaşlarımla oynamak istiyorum” dedi. Çevredekilere gülücükler saçan Esengül ise, “Ben iyileştim ağabeyimin hakkını aldım, onun da iyileşmesini istiyorum. Büyüyünce doktor olacağım” diye konuştu. Akraba evliliği sonucu karaciğer yetmezliği olan iki çocukların kaybeden Yıldız- Mehmet Korkmaz çifti, şimdi Osman için bağışlanacak organı bekliyor.

‘Beni de iyileştirin’
Organ nakilini gerçekleştiren Doç. Dr. Ünal Aydın, “Bu çocuklarımız organ bağışı ihtiyacımızın bir örneği. İki çocuğumuz da organ bekliyordu. Fakat bir tek organ buladildik. Ankara’dan gelen organ iki çocuğumuza da uygundu. Ağabey büyük fedakarlık yaptı. ’Ben dayanabilirim, önce kardeşime takın’ dedi. Fakat can kıymetli. Esengül’ü ameliyata götürürken, Osman, ’Beni de iyileştirin’ diye ağlamaya başladı. Bu ağıta bütün halkımızın kulak vermesi gerekiyor” dedi. Baba Mehmet Korkmaz ise, “İki çocuğumuz arasında seçim yapmak zorundaydık. Osman bunu anlayınca kardeşine sırasını verdi. Gelecek bir organ bağışıyla onun da kurtulmasını istiyorum. Vatandaşlarımızdan organ bağışlasınlar ve kesinlikle akraba evliliği yapmasınlar” diye konuştu.

milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.