Belediyenin selameti için 1435 kişi arıyor

Belediyenin selameti için 1435 kişi arıyor

Tire'nin belediye başkanı Tayfur Çiçek, yasada birçok avantajdan faydalanabilmek için ilçe nüfusunu 50 bine tamamlamaya çalışıyor. Belediye, anonsla ve kapı kapı dolaşarak kalan 1435 kişiyi bulmaya çalışıyor.

İZMİR'in Tire İlçesi Belediye Başkanı DP'li Tayfur Çiçek, ilçe merkezi nüfusunun 50 bini geçmesi halinde, yasada öngörülen birçok avantajdan yararlanabileceklerini belirterek, ilçelileri yılbaşına kadar Adrese Dayalı Kayıt Sistemi'ne dahil olmaya çağırdı. Tire'nin merkez ilçe nüfusu 2007 yılında yapılan Adrese Dayalı Nüfus Sayımı'na göre 48 bin 565 kişi olarak belirlendi. Son sayımdan bu yana 2 yıl geçmesine rağmen bir artıp bir azalan nüfus bir türlü 50 bini geçemedi. 1435 kişiyi ihtiyacı olan Çiçek, belediye ilan servisinden günde birkaç kez anons yaptırıp, gazete ve radyolara verdiği demeçlerle ilçede oturan ancak halen Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne dahil olmayanlara yılbaşına kadar kayıtlarını yaptırmaları için çağrıda bulundu.

200 bin lira fazla ödenek

BAŞKAN Çiçek, nüfusun 50 bini geçmesi halinde kazanılacak avantajları ise şöyle sıraladı: “50 bini geçtiğimiz takdirde 5393 sayılı Belediye Kanunu'na göre ilçemiz birçok kazanım elde edecek. İller Bankası'ndan şehrimize ayrılacak pay aylık 200 bin TL daha fazla olacak. Sosyal projelere İçişleri Bakanlığı'nın onayıyla ücretsiz veya düşük bir bedelle arsa tahsis edebileceğiz. Ayrıca kadınlar ve çocuklar için koruma evleri açılacak.”
hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.