Belediye başkanları gözaltında

Belediye başkanları gözaltında

Diyarbakır Cumuhriyet Başsavcılığı'nın PKK'nın Türkiye yapılanmasına yönelik sürdürdüğü operasyon kapsamında polis 11 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

Operasyonlarda DTP'nin kapatılmasının ardından bağımsız kalan ve dün BDP'ye geçen belediye başkanlarının da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Eski DEP Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi sözcüsü Hatip Dicle de gözaltında...


BELEDİYE BAŞKANLARINA GÖZALTI / WEB TV



Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 8 ilde bu sabah erken saatlerde eş zamanlı operasyon başlatıldı. Terör örgütünün KCK Türkiye yapılanmasına yönelik Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Siirt, Hakkari, Tunceli, Batman, Şanlıurfa, Şırnak ve Van'da başlatılan operasyonda 31 kişi gözaltına alındı.



BELEDİYE BAŞKANLARI GÖZALTINDA

Operasyonlarda Siirt'in DTP'nin kapatılmasının ardından bağımsız kalan ve 5 yıl siyasi yasaklı olan Belediye Başkanı Selim Sadak, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nin bağımsız ve 5 yıl siyasi yasaklı Belediye Başkanı Aydın Budak, Batman'ın eski Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, DTP'nin kapatılmasının ardından dün BDP katılan Diyarbakır'ın merkez Sur İlçe Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Kayapınar İlçe Başkanı Zülküf Karatekin, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Şimşek, kapatılan DTP'nin Diyarbakır eski İl Başkanı Fırat Anlı, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey, Bağlar Belediyesi eski Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.



VİRANŞEHİR VE SURUÇ ESKİ BELEDİYE BAŞKANLARI DA GÖZALTINDA

KCK'ye yönelik operasyon kapsamında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen talimat doğrultusunda, sabah saat 05.00 sıralarında eski DTP'li Viranşehir Belediye Başkanı Leyla Güven ile yine eski DTP'li Suruç Belediye Başkanı Etem Şahin, evlerinde gözaltına alındı. Polislerce evlerinde 3 dizüstü bilgisayar ile gözaltına alınan iki başkan, Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada tutulan iki başkanın işlemlerinin tamamlanmasının ardından karayolu ile Diyarbakır'a gönderileceği bildirildi.

Operasyonlar sürerken, polis gözaltına aldığı kişilerin ev ve işyerlerinde arama yaparak, bilgisayar kayıtları başta olmak üzere bir çok evraka el koydu.



KCK'NIN ANLATILDIĞI İDDİANAME


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca 28 Mayıs 2009 tarihinde hazırlanan ve KCK/TM yapılanmasının anlatıldığı iddianamede, KCK/TM mensuplarının, örgüt adına sözde yargılama faaliyetleri yaptıkları yer alıyor.

Sözde mahkemede, bazı belediye başkanlarının da yaptıkları faaliyetlerden dolayı yargılandıkları ve cezalandırıldıkları anlatılıyor.

Terör örgütünün sözde anayasası olan KCK sözleşmesi kapsamında KCK/TM yapısının “Demokratik Cumhuriyet” ile alakalı planlamalar yapıp, örgütün yapısını, resmi kurumlar içinde kurmak ve faaliyetlerini düzenlemek için “Özgür belediyecilik” adı altında bir model çalışması yaptıkları da ifade ediliyor.

İddianamede ayrıca terör örgütü PKK'nın Avrupa sorumlusu olan “Amed” kod adlı Sabri Ok'un, İ.U. için Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile telefonda görüştüğü ve İ.U'yu listeye yerleştirmesini istediği iddia edilmişti.


KANDİL'DEN ALDIKLARI TALİMATLARI İLETİYORLAR


İddianamede, terör örgütü PKK adına faaliyet yürüten KCK/TM mensuplarının sık sık örgütün Kandil'de bulunan kamplarına giderek toplantılara katıldığı, verilen talimatları ve gözlemlerini diğer TM üyelerine anlattıkları kaydediliyor.

KCK/TM yapılanmasında yer alan mensupların, terör örgütü PKK'dan bahsederken “Örgüt”, “Hareket” şeklinde isimler kullandıkları, örgütün elebaşı Abdullah Öcalan için de “Önderlik” ifadesinin kullanıldığı belirtiliyor.
hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.