Bekleyin AB size gelsin

Bekleyin AB size gelsin

AB'nin Türkiye'den eninde sonunda birliğe katılmasını isteyeceğini dile getiren AP eski Milletvekili Balfe, Türkiye'nin AB üyeliğini unutup, kendisi için doğru olan şeyleri yapması gerektiğini ifade etti.

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu üyesi ve Avrupa Parlamentosu eski Milletvekili Richard Balfe, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğini unutup, kendisi için doğru olan şeyleri yapmaya başlaması gerektiğini ifade etti.

Balfe, İktisadi Kalkınma Vakfı'nın (İKV) düzenlediği bir yuvarlak masa toplantısı için geldiği İstanbul’da, Hürriyet Daily News'a verdiği röportajda, "Türkiye, AB’ye sağlayacağı çıkarları net bir şekilde ortaya koymalı. 'Bize nazik davranın' demeye devam edilmemeli. Çünkü aslında AB'nin şu an çok fazla sorunu var ve böyle bir durumda Türkiye'yi üyeliğe davet etmesi çok zaman almayacaktır" dedi.  

AB'nin Türkiye'ye yönelik politikasını "ikiyüzlü" olarak nitelendiren Balfe, "Türkiye'nin Avrupa'ya kıyasla çok daha genç bir nüfusu var ve dinamik bir ülke. Bazen İngiltere’de kendi kendime ‘Türkleri AB’ye almazsak benim emekli maaşım için kim vergi ödeyecek?' diye düşünüyorum" dedi.

"AB, Bulgaristan ve Romanya hem ekonomik hem de insani ve sosyal haklar açısından Türkiye'den daha zayıf durumdaki ülkeleri üyeliğe kabul etti. Letonya'ya baktığınız zaman, sivil ve politik hiçbir hak elde edemeyen bir Rus azınlığın varlığını görürsünüz" diye konuşan Balfe, AB'nin kendi kendine, bu ikiyüzlülüğe daha ne kadar devam edebileceğini sorgulaması gerektiğini söyledi.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.