Bedelli askerlik çıkacak mı?

Bedelli askerlik çıkacak mı?

Bir çok kişinin merakla beklediği, Bedelli askerlik çıkacak mı? sorusunun cevabına Hüseyin Çelik açıklık getirdi. Çelik, "Bedelli askerlik, TSK'nın asker ihtiyacı göz önünde bulundurularak, Türkiye'nin içindeki durum göz önünde bulundurularak yapılabilece

Samanyolu Haber ekranlarında yayınlanan Bugün Bu Gece programının dünkü bölümüne konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, bedelli askerlik çıkacak mı sorusuna yanıt verdi.

"Sayın Başbakanımız kendisiyle yapılan söyleşilerde, seçimlerden sonra bu meselenin ele alınabileceğini söyledi" anımsatmasını yapan Çelik, "Bedellik askerlik meselesi konuşulmayacak, konuşulması teklif dahi edilmeyecek bir mesele değil, tabu mesele değil. Bugüne kadar defalarca bedelli askerlikle ilgili kanunlar yapılmıştır, uygulamalar çıkmıştır. Şimdi yine yapılabilir. Bu TSK'nın asker ihtiyacı göz önünde bulundurularak, Türkiye'nin içindeki durum göz önünde bulundurularak yapılabilecek bir şeydir" şeklinde konuştu.

"Ama önümüzdeki süreçte ne zaman, nasıl, hangi kapsamda bu ele alınacak, ben hükümetin yerine kendimi koyarak hükümeti bağlayan bir şey söylemek istemiyorum" diye konuşan Çelik, "Ama bu sadece bu değil. Askerlik süreleri, bedelli askerlik meselesi, profesyonel askerliğe geçiş, TSK'nın yeniden yapılandırılması, hepsi aslında önümüzdeki sürecin konularıdır ve bunlar aslında geç kalınmış konulardır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'den başka NATO ülkelerinin hemen hepsinin soğuk savaş döneminden sonra kendi ordularında yeniden bir dizayna gittiklerini belirten Çelik, "Ama maalesef bizim yapımız büyük çapta hala soğuk savaş döneminin şartlarına bağlı olarak yürüyor. Bunların hepsi önümüzdeki süreçte oturulup konuşulacak" dedi.

BEYAZ GAZETE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.