BECAYİŞ İPTALLERİ MAĞDUR EDİYOR…

BECAYİŞ İPTALLERİ MAĞDUR EDİYOR…

BECAYİŞ İPTALLERİ MAĞDUR EDİYOR…

 

MEB, 28.09.2012 tarihli duyurusu ile 2012 yılı özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde yer değişikliği gerçekleştirilemeyen öğretmenler ile bunların özürlerinden dolayı atanmak istedikleri yerlerde görevli öğretmenlerin karşılıklı yer değişikliği yapabilecekleri ilan edilmiş ve birçok kişi becayiş ile yer değişikliği yapmıştır. Ancak; daha sonra yapılan atamalar becayişi istemeyenlerin itirazı üzerine iptal edilmeye başlamıştır.

İptal işlemlerinden önce becayiş ile ataması yapılanlar görevlerine başlamıştır. İdareye güven ilkesi gereği geldikleri iller ile tüm bağlarını koparmışlar ve atandıkları illerde yeni bir düzen kurmuşlardır. Becayişi iptal edilenlerin evlerini ailelerini tekrar taşımalarına, görev yerlerine dönüşlerinde kendilerine yeniden harcırah ödenmesi hem kişileri hem de devletimizi zarara sokarak mağduriyetlere yol açacaktır.

Türk Eğitim-Sen olarak becayiş yolu ile atamaları yapılanların talepleri doğrultusunda isteyenlerin, iptalleri, istemeyenlerin yeni görev yerlerinde kalmaları hususunda gerekli işlemlerin yapılmasını Bakanlığa   yazılı başvuruda bulunduk.

 

İlgili yazımız için tıklayınız (word pdf)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.