Bayramda üşüyeceğiz

Bayramda üşüyeceğiz

Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Peki bayramda hava nasıl olacak. Meteoroloji Genel Müdürü Mehmet Çağlar, basın toplantısı düzenleyerek bayramdaki hava durumunu açıkladı. İşte gün gün hava durumu ve bilgileri...

Türkiye'de kış turizminin en önemli merkezlerinden bir olan Uludağ'da beklenen yağışın olmaması ve oteller bölgesinde karın lekeler halinde bulunması nedeniyle suni kar yağdıracak makine kuruluyor. Alkoçlar Grubu Genel Müdürü Ender Alkoçlar öncülüğünde devreye sokulacak olan makine, Kurban Bayramı tatili ve Yılbaşı süresince devrede kalacak. Yaşanan ekonomik krizin Uludağ'ı etkilemediğini iddia eden Alkoçlar, “Uludağ'ı kriz değil, kar vurdu” dedi.

Beyaz Cennet olarak adlandırılan Uludağ'ın geçmiş yıllarda yaşanan dört ekonomik krizden etkilenmediğini, bu krizin de atlatılacağını anlatan Ender Alkoçlar, “Her kesimin yoğun bir şekilde etkilendiği ekonomik krizi Uludağ, gerek fiyatları, gerekse hizmet kalitesiyle en hafif şekilde geçirecek bölgedir” diye konuştu.

Uludağ'da kar yağışının istenilen seviyede olmaması ve krize rağmen Alkoçlar Grup olarak yüzde 75 doluluk oranına sahip olduklarına dikkat çeken Alkoçlar, 7 ortaklı ULUKAR-1 A.Ş. tarafından 6 yıl önce 4 milyon YTL'ye alınan suni karlama makinesinin önümüzdeki günlerde devreye gireceğini ve Kurban Bayramı tatili ve yılbaşı süresince çalıştırılacağını vurguladı. Alkoçlar, “Uludağ'ın tek derdi, karın geç yağmasıdır. Kurban Bayramı ve yılbaşında karın yağması halinde bile suni kalama çalışmasını takviye olarak yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.
hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.