Bayramda uçaklara 500 ek sefer

Bayramda uçaklara 500 ek sefer

Bayram tatilinin 9 güne çıkması ile vatandaş uçak seferlerine yöneldi şirketler 500 ek sefer düzenliyor.

Bakanlar Kurulunun Ramazan Bayramı tatilini resmi olarak 9 güne çıkartması üzerine tatil planı yapan vatandaşlar, özellikle daha çok uçakla seyahate çıkmayı tercih edince, havayolları şirketleri yaklaşık 500’e yakın ek sefer düzenledi.

Atlasjet Basın ve Halkla İlişkiler Başkanı Dicle Yürür, 9 günlük bayram tatilinde 26-27 ve 28 Ağustos günlerindeki İstanbul çıkışlı uçaklarla, 3-4 Eylül tarihli İstanbul varışlı tüm uçakların dolu olduğunu bu nedenle ek seferlerin arttırıldığını belirterek, "Yurt içinde İzmir, Bodrum, Antalya, Dalaman, yurt dışında ise Dubrovnik, Bolonya, Roma, Venedik, Barcelona, Madrid hatlarına büyük rağbet var" dedi.

Türk Havayolları yetkilileri ise, bayram nedeniyle artan yolcu talebini karşılamak amacıyla 27-30 Ağustos tarihleri arasında toplam 35 ek sefer, 31 Ağustos-4 Eylül 2011 tarihleri arasında toplam 81 ek sefer düzenleyeceklerini belirttiler. İstanbul çıkışlı ilave sefer konulan uçuş noktalarını şöyle: "Tatil başlangıcında Bodrum’a 17 sefer, Dalaman’a 9 sefer, Antalya’ya 6 sefer, Trabzon’a ise 3 ek sefer. THY, dönüş yolunda ise 11 seferle en çok Bodrum’a ek sefer düzenleyecek. Dalaman’a ve Antalya’ya 10, Trabzon’a 5, KKTC’ye 4, Adana ve İzmir’e 1, Kuveyt’e 3, Avrupa’da Roma, Milano, Londra, Paris, Nice ve Dubrovnik’e olmak üzere toplam 81 sefer.

REKOR PEGASUS’DA


Pegasus Havayolları ise bayram süresince 300’ün üzerinde ek sefer koyarak, sahasında rekor kırdı. Pegasus Havayolları Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada yurtiçinde en çok Dalaman, Antalya, Bodrum, yurtdışında ise KKTC, İtalya ve Londra’ya ek sefer konulduğu bildirildi.

Onur Air, bayram tatili süresince filosundaki daha büyük kapasiteli uçakları kullanıp günde 3 bin ek koltuk sayısı artışıyla seferler düzenleyeceğini bildirdi. Onur Air Basın ve Halkla İlişkiler Başkanlığından yapılan açıklamada şöyle denildi: " İstanbul Atatürk Havalimanı merkezli uçuşlar gerçekleştiren Onur Air, Ramazan Bayramı dönemindeki yoğun talebi karşılamak için iç hat uçuşlarında kullandığı 180 koltuk kapasiteli A320 tipi uçakları yerine söz konusu dönemde 220 koltuklu A321 tipi uçaklarıyla hizmet verecek. Böylece Onu Air, iç hatlarda günde 3 bin koltukluk kapasite artışı gerçekleştirecek. 27 Ağustos - 4 Eylül tarihleri arasındaki bayram tatili süresince iç hatlarda 110 bin kişiyi taşımayı planlayan Onur Air’in uçuşları şimdiden birçok günde yüzde 95 doluluk oranına ulaştı." Yolcuların en fazla ilgi gösterdiği uçuş noktaları iç hatlarda Antalya, Bodrum, İzmir, Dalaman ve Trabzon olurken dış hatlarda ise Kıbrıs ve Paris öne çıkıyor."

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.