Bayramda çok ucuz tatil!

Bayramda çok ucuz tatil!

Kriz dönemini kısmen aşan Mısır'a Türkiye'den de talebin artmaya başladığını belirten acenteler, yüzde 50'lere varan indirimlerin Bayram trafiğini etkilemesini umuyor...

Jolly Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Tolga  Tekin açıklamasında şunları söyledi:  "Mısır turları tamamen durmuş vaziyetteydi. Oradaki acentemiz aslında olayların yalnızca Kahire'de yoğunlaştığını, diğer şehirlere ve hayatın diğer kısımlarına çok fazla yansımadığından bahsediyor. Bizim daha çok tur yaptığımız Luxor, Asfar, Şarm El Şeyh gibi deniz tatili kısımlarında hiçbir sıkıntı yok.  Ülke yıprandı ama Mısır hükümeti çok tecrübeli yeni baştan bir şey yapma konusunda. Mısır fiyat açsından da daha cazip hale gelmiş durumda. Şu anda Türkler'den ziyade Ruslar tekrar seyahatlere başladılar. Bunun dışında İtalyanlar'ın da ilgi gösterdiğini biliyoruz. Orta Doğu ve Afrika bölgelerinden de ciddi bir trafik olduğunu biliyoruz.

5 yıldızlı otel 450 Euro

Şeker bayramı ile birlikte biz de yeni bir tatil paketi planlıyoruz. Biz geçen bayramda, 5 yıldızlı oteli 600 euroya satıyorduk bu yıl ise 5 yıldızlı oteli 450 euroya satıyoruz. Bu rakam şehir otellerde daha düşük olacaktır. 4 yıldızlı otel fiyatına 5 yıldızlı otelde tatil yapılabilecek. Şu anda Mısır'a hemen hiç talep yok. Beyrut'ta da bir şey yoktu aslında. 1 gün sürdü olaylar ama Beyrut da çok fazla tercih edilmiyor. Eylülden itibaren talebin yeniden başlayacağını düşünüyoruz. 2 tur uçağımız olacak.  Bu Şeker Bayramı'nda 500 kişilik bir operasyon demek. Kurban Bayramı'nda bu sayı 2-3 bini bulur. Ancak olayların durulmasının hemen ardından yeni düzene Türk insanın alışması mümkün değil."

Hey Travel Yurtdışı Turlar Müdürü Hakan Fırat da, "Mısır'daki fiyatların çok düşmesine rağmen firmamızın prensipleri ve müşteri portföyümüz nedeniyle  yaz döneminde bir turizm paket düşünmüyoruz. Zaten bu bölgeler yaz döneminde çok fazla talep görmüyordu. Ancak o bölgeye yavaş yavaş bir hareket başladı. Özellikle Ruslar'ın turlara başladığını biliyoruz.  Bir hareket başladı. Kurban bayramı ile birlikte yeni bir tura başlanabilir. Orada fiyatlar yüzde 50 civarında düştü. Bizim yıllık bin kişilik satışımız olurdu Mısır'a."dedi
 
Öte yandan Pronto Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Sarp Özkar da şunları söyledi: "Dubai hariç o bölgelere çok fazla talep yok şu anda. Tatil bir keyif işi olduğu için işler tam olarak ayrına oturmadan talep çok fazla olmayacaktır. O bölgede Fas'a çok fazla tur satardık ama orada olay olmamasına rağmen o bölgeye de hiç talep yok. Ancak diğer destinasyonlarla telafi ettik ve bu yıl yüzde 30 büyüdük."

HT Tatil.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.