Bayraktar: Rüşvet alana rüşveti yedireceksin ki..

Bayraktar: Rüşvet alana rüşveti yedireceksin ki..

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tapu müdürlerini 'yasal olmayan bir şey yapmamaları' konusunda uyardı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, tapu işlemleri sırasında rüşvet alındığına dair ihbarların gelmeye devam ettiğini belirterek, "Vatandaş iş yaptırmak için hâlâ zarfın arasında çekmeceye bir şeyler atıyor. Rüşvet alana aldığı o parayı yedireceksin ki, bir daha yapmasın" dedi.

"YASAL OLMAYAN BİR ŞEY YAPMAYACAKSINIZ"

Bayraktar, bir grup gazeteci ile yaptığı sohbette eskiden tapu işlemleri sırasında memurların rüşvet aldığına dair iddiaların giderek azaldığını, ancak kendisine hâlâ 'rüşvetle iş yapıldığı' ihbarı geldiğini söyledi. Tüm tapu müdürlerini toplayarak 'Yasal olmayan bir şey yapmamaları' konusunda uyarıda bulunduğunu hatırlatan Bayraktar, şöyle konuştu: "Tapuya yönelik imajın değişmesi gerekir. Vatandaşın 'tapuda iş yaptırmak için açık çekmeceye zarfla bir şeyler bırakılması şart' algısının değişmesi lazım. Tapu müdürlerine 'tapu gibi adamlar olmalısınız' dedim. Yüzde 70'lere varan rüşvet sorunu vardı, alınan tedbirlerle bunu yüzde 30-40 seviyesine indirdik ama alınacak daha fazla yolumuz var."

BİR MUSİBET BİN NASİHATTEN...

'Bir musibet bin nasihatten daha evladır" diyen Bayraktar, "Rüşvet alana aldığı parayı yedireceksin ki bir daha yapmasın" önerisinde bulundu. 4. Murat örneğini veren Bayraktar, "Padişah 4'üncü Murat, hekimbaşının enfiye kullandığını tespit etmiş. Padişah sormuş ama hekim başı 'yok haşa' demiş. Üzerini arayın dediğinde, enfiye üzerinden çıkmış ama hekim başı 'bunlar ilaç iyileşmek için kullanıyorum' diye cevap vermiş 4. Murat o zaman o ilacın hepsini içeceksin, derdine derman olur demiş. Adam hepsini içmiş, ölmüş. Rüşvet yiyene de aynı muameleyi yapmak gerekir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.