Bayrağını kapan terörü kınamaya koştu

Bayrağını kapan terörü kınamaya koştu

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi Mumcular Belde Belediyesi tarafından 'Önce Vatan' sloganıyla düzenlenen yürüyüş ve mitingle, son dönemde artan terör olayları kınandı.

Mitinge, Mumcular Belediye Başkanı MHP'li Birol Aydın, MHP Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran, aynı partili Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilge'nin de aralarında bulunduğu yaklaşık 1500 kişi, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle katıldı. Mitinge, Bodrum ve Milas ile beldelerinden de katılım oldu. Belediye binası önünde toplananlar terörü lanetledi. Grup, daha sonra Aydın İncirliova Mehter Takımı eşliğinde yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Gruba, bazı kişiler ev ve işyerlerinin pencere ve balkonlarından salladıkları Türk bayrakları ve alkışlarla destek verdi.

Yol boyunca terörü kınayan sloganların atıldığı yürüyüşe Türk bayrağı ve kucağındaki tavuğuyla katılan Şenay Şahin, ilgi odağı oldu. Şahin, Bodrum'un yerlisi olduğunu, eşinin ise, Sivas göçmeni Kürt olduğunu belirterek, “İkimizin de canı bu vatana, bu topraklara feda olsun. Bir çocuğumu emziriyorum, evde bıraktım. Diğer çocuğumu alıp mitinge geldim. Tavuğum da peşime takılınca, 'kaybolmasın' diye yanıma aldım. Tek isteğimiz akan kanın durması. Ülkemden bir karış bile toprak almak isteyenler bu emellerine ulaşamayacak. Terör belası evlatlarmızı elimizden alıyor” dedi.

İki çocuğundan biri Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki Aktütün Karakolu'nda 4 aylık asker olan Gülsüm Başol, gözyaşlarını tutamayarak, “Oğlum 20 gün önce telefonda 'Araziye çıkıyoruz' dedi. O günden sonra kendisinden haber alamadık. Gözüme uyku girmiyor. bir arkadaşı daha önce şehit olmuştu. Bu vatanı korumak, bayrağını yere indirmemek için aielecek canımızı vermeye hazırız. Oğlumun da canı bu vatan feda olsun ama artık bu akan kan dursun” diye bağırdı.

Yürüyüş ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplanananlara seslenen Belediye Başkanı Birol Aydın, Bodrum'da Türkiye'nin dört köşesinden çok sayıda etnik kökenlinin kardeş gibi yaşadığını belirterek, “Türk- Kürt kardeştir, ama terör örgütü kalleştir. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacağından herkesin emin olmasını istiyoruz. Mumcular'da 16 yaşını bitiren herkes askere gitmek istiyor. Sınırda nöbet tutan Mehmetçiklerimiz, kardeşlerimiz unutmasın, arkalarında Türk halkı var, vatan bölünmeyecek, ezan susmayacak, bayrak inmeyecek” dedi.

Miting sonunda şarkıcı Mustafa Yıldızdoğan konser verdi. Yıldızdoğan, teröre tepkilerin devam ettiği konserde 'Türkiyem' ve 'Kızılelma' şarkılarıyla izleyenleri coşturdu. Konserde sık sık 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Hepimiz Mehmet'iz, PKK'ya yeteriz' sloganları atıldı. Konserin sonunda izleyiciler arasındaki bir genç kız Yıldızdoğan'a üzerinde Türk bayrağı motifi bulunan el yapımı tablo, Belediye Başkanı Aydın ise çiçek vererek teşekkür etti.

hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.