Baykal'la ilgili görüntüler için soruşturma açıldı

Baykal'la ilgili görüntüler için soruşturma açıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen ve bazı internet sitelerinde yayınlanan görüntülerle ilgili soruşturma başlattı. Savcılık, soruşturmayı Baykal'ın avukatlarının bu yöndeki suç duyurusu ve görüntülere

Önceki akşam saatlerinde bir internet sitesinde CHP lideri Baykal ile partili bir bayan milletvekilinin yer aldığı ileri sürülen ve uygunsuz görüntülerden oluşan kayıtların yayınlanması, CHP avukatlarını harekete geçirdi. Avukatlar, sorumluların cezalandırılması ve görüntülere erişimin engellenmesi talebiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da bunun üzerine soruşturma başlattı. Cumhuriyet Savcısı Bülent Yücetürk tarafından yürütülecek soruşturma, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 134. maddesinde düzenlenen 'özel hayatın gizliliğini ihlal', TCK'nın 135. maddesinde yer verilen 'kişisel verilerin kaydedilmesi' ve TCK'nın 125/1. ve 2. maddelerinde düzenlenen 'hakaret' suçları kapsamında gerçekleştirilecek. Savcı Yücetürk, soruşturma çerçevesinde ilk olarak CHP liderine ait olduğu iddia edilen görüntülere erişimin engellenmesi için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) talimat verdi. TİB, Türk Telekom ve 110 internet servis sağlayıcısına, video görüntülerinin bulunduğu internet sitelerine erişimin engellenmesi için yazı gönderdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de görüntülerin yayınlanmasını 'çirkin bulduğunu' açıkladı. Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi de görüntülerle ilgili soruşturma içeriğiyle ilgili gizlilik kararı verdi.

CHP: ADİ BİR KOMPLO, HESAP SORACAĞIZ

Özel hayatın ihlal edildiği görüntüler CHP'de şok etkisi oluşturdu. Parti kurmayları durum değerlendirmesi yaptı. CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, "Şu aşamada bir şey söyleyemem. Akşam saatlerinde bir açıklama yapacağız." dedi. İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen de, "Adi bir komplo. Hesabını soracağız, yapanları ortaya çıkaracağız." diye konuştu.
zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.